Vertigo Racing・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.10.05 - 17:58   |   Írta: Ca$h   |   1491
05. okt Vertigo Racing・Ismerkedő

A Cut the Rope készítői ezúttal kissé más vizekre eveztek, vagy inkább vezettek?

A Vertigo Racing ugyanis, ami az már a címében is cselesen el van rejtve egy autós, versenyzős játék. Igaz, nem mások ellen kell ligába állni, hanem az életveszélyes út, az idő, legfőképpen az üzemanyag kritikus hiánya lesz az, amivel versenyezni kell majd. A játékban ugyanis igazi, dögös, oldtimer verdákkal indulhatunk neki a nagy kalandnak, amik eléggé ironikusan csak úgy égetik a benzint, szó szerint, ugyanis csupán pár másodperc erejéig fog tartani egy kanna. Az út, amin meg haladunk olyan szinten veszélyes, hogy elég egy rosszul bevett kanyar és az idők végezetéig zuhanunk lefelé. Természetesen ezek az öreg verdák szinte irányíthatatlanok, életünket a meglehetősen idióta kameraállás sem fogja megkönnyíteni, nem tudom miért pont erre esett a választás, de tény, hogy eléggé nehezen tud az agyunk alkalmazkodni hozzá. 

Szerencsére minden verseny után a markunkat üti némi pénzmag, amivel könnyedén felturbózhatjuk verdánkat, ami legalábbis a végsebességet, gyorsulást, tankméretet, illetve a sebződést illeti. Amint sikerült teljesíteni az első 3 km-es távolságot, rögtön meg tudjuk venni a következő verdát, és innentől fogva már 6 km lesz a következő cél, és így tovább. A kocsik nyilván egyre jobbak és jobbak lesznek, ha irányíthatóságról, úttartásról vagy éppenséggel a végsebességről van szó.

Külön érdekességnek számít, hogy a sérülést egész korrekten le sikerült modelleznie a készítőknek, nem csak a kasztni fog sérülni, de jóval nehezebben irányíthatóak a kocsik, ha sérültek, illetve a benyó is lényegesebben gyorsan fogy. Szóval, jobban járunk, ha okosan vezetünk, gyakran fékezünk, a pályaismeret nélkülözhetetlen ebben a játékban, illetve agyatlanul nyomni a gázt tuti a halálhoz vezet. 

Természetesen lesz alkalmunk valódi pénzért vásárolni coinokat, manapság nem létezhet játék mikrotranzakciók nélkül. Kérdés, hogy lesz-e olyan, aki megteszi. A Vertigo Racing, egy kellemesen közepes alkotás, a készítőknek üzenem, hogy jó volt ez a kis ferdekanyar, ideje visszatérni Om Nomhoz!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése