A vártnál gyengébben fogynak az Apple okosórák

Tech Hírek   |   2016.10.06 - 09:05   |   Írta: L Ferenc   |   2369
06. okt A vártnál gyengébben fogynak az Apple okosórák

Az almás logós viselhető kütyük népszerűsége elmarad a korábban előrejelzett szinttől.

Ming-Chi Kuo egy az Apple-höz több szálon is kötődő, mindig nagyon jól informált piaci elemző, akinek a szavára általában igen sokat lehet adni. Nos, emberünk most arról számolt be, hogy az Apple okosóra termékei a várnál gyengébben teljesítenek a piacon az idei esztendő végéig. Az elemző korábban még azzal számolt, hogy 2016 végéig mintegy 10-10,5 millió Apple Watch talál gazdára világszerte, ehhez képest most már úgy vélekedik, hogy a jelzett időszakban a legjobb esetben is csak körülbelül 8,5-9 millió ilyen kütyüt fognak eladni. 

Megjegyzendő, hogy ezt a mintegy 8,5-9 milliós darabszámot az Apple Watch Series 1 névre átkeresztelt régi okosóra, illetve a vadonatúj Apple Watch Series 2 modellek közösen teszi majd ki. Továbbá érdekesség, hogy Ming-Chi Kuo meglátása szerint a második generációs Apple okosórák a korábban előrejelzettnél 10 százalékkal nagyobb darabszámban fognak fogyni, azonban az elsőgenerációs termékek iránt várhatóan igen visszafogott kereslet fog mutatkozni. 

Tavaly 8 hónap alatt 10,4 millió Apple Watch került forgalomba, idén viszont 12 hónap alatt ennél közel 20 százalékkal kevesebb. Elemzők szerint a visszaesés elsősorban annak következménye, hogy nincsenek igazán ütős okosóra alkalmazások, hogy elég gyenge az üzemidő, illetve, hogy a Watch nagy mértékben függ a hozzá csatlakoztatott iPhone-tól.  

Kapcsolódó cikkek:
Bezuhant az első Apple okosóra ára
Elképesztő luxus-okosóra titánból
Nagyot szólhat az Apple Watch 2



Kommentek megjelenítése