Kiválóan tartja az árát az iPhone 6s

Tech Hírek   |   2016.07.07 - 09:34   |   Írta: L Ferenc   |   2810
07. júl Kiválóan tartja az árát az iPhone 6s

Az Apple aktuális csúcsmobilja a jelek szerint csak minimálisan veszít értékéből.

Nyílt titok, hogy az Apple okostelefonok relatíve sokba kerülnek, azonban az is tény, hogy amikor eladásra kerül egy-egy ilyen készülék, akkor a többi mobilnál általában jobb áron lehet eladni az iPhone-okat. Gene Munster, a Piper Jaffray piackutató cég egyik vezető elemzője a napokban ezzel a témával kapcsolatban publikált egy tanulmányt, melyből kiderül, hogy az amerikai gyártó aktuális készüléke még a vártnál is jobban tartja az értékét.

Munster közlése szerint az iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékek a használtpiacon az eredeti áruk átlagosan mintegy 78 százalékos értékén cserélnek gazdát, ami közel 300 nappal a hivatalos debütálásukat követően igen jó eredmény, ezenkívül pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy már csak 12 hetet kell várnunk az utódmodell bejelentésére. Érdekesség, hogy tavaly ilyenkor az iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek a hivatalos listaár mintegy 73 százalékán cseréltek gazdát a használtpiacon, vagyis az aktuális típusok ehhez képest idén 5 százalékponttal jobban teljesítenek. 

Összehasonlításképp, a Samsung Galaxy S7-ek a piaci bevezetésük után alig négy hónappal már csak az eredeti áruk 71 százalékát érik a használtpiacon, szemben a Galaxy S6 tavalyi 76 százalékos értékével. 

Kapcsolódó cikkek:
80 millióan válthatnak régi iPhone-ról iPhone 7-re
Jön az iPhone 7 Pro és nem lesz olcsó
Kegyetlen videó: így lesz egy iPhone 6s-ből iPhone 7



Kommentek megjelenítése