Okosórával vezérelhető a legújabb Bentley

Tech Hírek   |   2016.05.04 - 09:40   |   Írta: L Ferenc   |   1827
04. máj Okosórával vezérelhető a legújabb Bentley

Már a csuklónkon lévő Apple Watch révén is használhatjuk a luxusautó rengeteg funkcióját.

A Bentley sok autórajongót sokkolt azzal a 2012-ben bemutatott EXP 9 F típusjelzésű prototípussal, mely azt hivatott előrevetíteni, hogy körülbelül milyen lesz a prémiumgyártó első terepjáró jellegű modellje. A nem túl szép prototípust aztán tavaly ősszel követte a végleges változat, melynek külcsínjén szerencsére sokat finomítottak, és amely most egy exkluzív okosórás alkalmazással gazdagodott.

Történt ugyanis, hogy a Bentley ma reggel bejelentette: az Apple tartalomboltjában megjelent az az új alkalmazás, melynek révén közvetlen kapcsolat építhető ki egy Apple Watch okosóra és egy Bentley Bentayga között. Az egyszerű párosítást követően az utasok rendkívül egyszerűen, akár az okosórájuk nyomkodása révén szabályozhatják például az utastér hőmérsékletét, állíthatják az üléspozíciót, elindíthatják és vezérelhetik az ülés masszázs funkcióit, illetve kezelhetik a kocsi 1950 W-os fedélzeti szórakoztató rendszerét. 

A 60 millió forintos Bentley Bentayga mozgatásáról egy 6 literes biturbó benzinmotor gondoskodik a maga több mint 600 lóerős teljesítményével és 900 Nm-es nyomatékával. A nyolcfokozatú váltót kapott luxus-SUV 4,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, végsebessége pedig meghaladja a 300 km/h-t. 




Kommentek megjelenítése