Sailor Drops・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.04 - 18:28   |   Írta: Ca$h   |   1784
04. máj Sailor Drops・Ismerkedő

Ki ne emlékezne a Sailor Moon anime sorozatra … vagy azt csak csajok nézték? Várjál, akkor meséljetek róla jó volt?

Sailor Moon után szabadon Sailor Drops. Ha csak a képeket nézed rögtön a Candy Crush jut az eszedbe, innen lehet látni hogy hány éves vagy, ugyanis mindennek valójában a Bejeweled ősidők óta forever classic Xbox360 arkád logikai játék az alapja. Azon se csodálkoznék, ha már hamarabb is lett volna ehhez hasonló cím. Ha jól emlékszem volt is azokon a bizonyos Tetris-es kézi „gépeken”, amikbe néha akár 100 játékot is képesek voltak belegyömöszölni, de ezekre szerintem csak kevesen emlékeztek.

Igen, ez a típusú játék nagyon komoly múltra tekint vissza, tény viszont, hogy a F2P modellt a Candy Crush fejlesztette a tökélyre, hogy játszható pénz nélkül is, de így vagy úgy – barátok bevonása például – lehetetlen elkerülni a valódi pénzszerű költekezést és bevételt. Az ember egyébként úgy van vele, hogy ha igazán megkedvelt egy címet biztosan költeni fog rá némi pénzt, aztán vagy nagyon megbánja, vagy inkább belátja, hogy ez bizony elkerülhetetlen lépés volt.

De ne kalandozzunk el ennyire! Mi az, ami miatt a Sailor Drops más, mint a többi több tucat? Erre az egyetlen válasz a fantasztikus és frenetikus eredeti japán game hangulat. Rendkívül kevés olyan cím van a japán piacról, ami eljut az európai, illetve amerikaira, főleg úgy, hogy eredeti japán nyelven élvezhetjük az élvezhetőt. A Sailor Drops bizony ilyen. A vérbeli Manga és Anime rajnongók mindig azt mondják, hogy teljes pompájában élvezni egy címet csak eredeti nyelven lehet, aki esetlegesen nem tud japánul olvasni annak a manga kilőve, de még mindig ott van az anime magyar vagy angol felirattal. Ez mind igaz, az eredeti japán nyelv fantasztikus, igaz ultrabeteg, infantilis, perverz, szadista és még ki tudja hány jelzőt lehetne rájuk aggatni, mégis egyszerűen fantasztikus minden, ami a szigetországról kiszabadul.

A Sailor Drops egy igazi kis kincs, egy drágakő – szó szerint – a piacon, főleg a stílus kedvelőit fogja magával ragadni, hiszen ha engem, aki kb. 10 percet volt képes Candy Crash-ezni alig tudtam letenni, képzelhetitek mennyre jó. Pedig valójában alig lehet észrevenni különbséget játékmenetben és extra cuccokban, de a grafika, a hangulat, a csodálatos pörgős zenék az anime hangulat visz mindent, engem megvettek kilóra… Veled mi a helyzet?

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése