Minden kütyüt maga mögé utasított az iPhone

Apple Hírek   |   2016.05.04 - 08:51   |   Írta: L Ferenc   |   3406
04. máj Minden kütyüt maga mögé utasított az iPhone

Az Apple okostelefonja a Time magazin toplistájának legelőkelőbb helyén landolt.

A neves amerikai heti hírmagazin, a Time munkatársai készítettek egy toplistát, melyen azok a kütyük képviseltetik magukat, melyek az elmúlt időkben úgymond a legnagyobb befolyást gyakorolták a piacra, és a legnagyobb mértékben változtatták meg a felhasználók mindennapjait. A rangos lista legelső pozíciójában az Apple iPhone végzett: a Time szerkesztői szerint a 2007-ben piacra dobott első almás okostelefon a világon elsőként tette lehetővé, hogy bárki a zsebében hordozhasson egy miniatűr, de erőteljes számítógépet. Nem az iPhone volt az első okostelefon, de ez volt az első olyan készülék, mely forradalmasította az iparágat, többek közt remek érintőkijelzője, egyszerű kezelhetősége, illetve kiváló tartalomboltja révén. 

A toplista második helyén a Sony Trinitron képernyő technológiája landolt: az első ilyen technológiájú színes televízió 1968-ban látott napvilágot, és az ezt követő évtizedekben több mint 100 millió Trinitron készüléket adtak el világszerte. A képzeletbeli bronzérem azt a Macintosh számítógépet illeti meg, melyet még 1984 elején jelentett be Steve Jobs. 

A negyediktől a tizedik helyen a követköző termékek sorakoznak: Sony Walkman, IBM Model 5150, Victrola Record Player, Regency TR-1 Transistor Radio, Kodak Brownie Camera, Apple iPod, Magic Wand. Az Apple az első tíz helyből tehát hármat szerzett meg, és megjegyzendő, hogy az iPhone-t a sorban követő következő okostelefon, a Motorola Droid csak a huszadik pozíciót tudhatja magáénak. A BlackBerry 6210 a huszonnegyedik, a Nokia 3210 a harmincnegyedik, a Motorola Dynatac 8000x pedig a harminchetedik a rangos listán. 


Kommentek megjelenítése