Tim Cook titkos tanácsot hívott össze Donald Trump bojkottálására

Tech Hírek   |   2016.03.08 - 20:54   |   Írta: Érci Viktória   |   1317
08. márc Tim Cook titkos tanácsot hívott össze Donald Trump bojkottálására

En Garde, Trump!

Ha harc, hát legyen harc! ‒ Mondhatnánk. Donald Trump nagyon igyekezett, hogy kihúzza a gyufát Tim Cooknál, még időben sikerült neki, az elnökválasztás előtt.

A Huffington Post szerint az Apple vezérigazgatója egy magántulajdonban lévő szigeten találkozott szövetségeseivel, akikkel közös céljuk, hogy félreállítsák Trumpot, és még a jelölésig se juthasson el, nemhogy a választásokig.

Aki lemaradt volna róla, Donald Trump az utóbbi időben többször is élesen bírálta az Apple-t, illetve nyíltan kijelentette, hogy kényszeríteni fogja a vállalatot az amerikai gyártásra, és a hatóságokkal való együttműködésre.

Nem csoda hát, hogy Tim Cook úgy döntött, „segítségül” hívja a nagy fejeseket, köztük a Tesla vezérét, Elon Muskot, Larry Page-t, a Google társalapítóját, és Sean Parkert, a Facebook emberét. Persze a republikánusok és más tech mogulok is részt vettek a puccs ihlette találkozón.

Tom Cotton szenátor nem bírta megállni, hogy ne szólítsa fel rá Tim Cookot, hogy működjön együtt az FBI-jal. Ez állítólag olyan durva hangnemben történt, hogy a többi résztvevő igencsak kellemetlenül érezte magát miatta.

Forrás: CultofMac  

Kapcsolódó cikkek:  

Donald Trump újabb zseniális húzása,

Donald Trump szeretné, ha az Apple-t Amerikában gyártanák

 


Kommentek megjelenítése