Az ujjlenyomat-szkenner egy vicc!

Tesztek   |   2016.03.08 - 21:24   |   Írta: Érci Viktória   |   7921
08. márc Az ujjlenyomat-szkenner egy vicc!

Már egy tintasugaras nyomtatóval is simán kijátszható.

A régi akciófilmekben még a legjobban őrzött széfekhez is minimum a tulaj ujjára volt szükség a bejutáshoz, ugyanis minden sarkon ujjlenyomat olvasó állta a rosszfiúk útját. Aztán képbe jöttek a retinaszkennerek, és az ebből eredő véres jelenetek miatti 18-as karikák is a szombat esti filmeken.

A telefonunk egyelőre csak az ujjlenyomatunkat ismeri fel, és van egy rossz (vagy épp jó, ez nézőpont kérdése) hírünk is: A feltöréséhez nem feltétlenül szükséges az ujjvesztés, elegendő rendelkezni a megfelelő ‒ nem is annyira csúcs ­‒ technológiával.

A művelethez kell egy jó minőségű ujjlenyomat a készülék gazdájától, persze arról az ujjról, amelyikkel feloldja a képernyőt. Ha ez megvan, akkor a számítógépünkön fordítsuk meg ezt a képet, és egy tintasugaras nyomtatóval nyomtassuk ki azt.

Persze nem akármilyen tintára lesz szükségünk a mutatványhoz. Az AgIC gyártja azt a különleges összetételű tintát, amely birtokában van a megfelelő vezetőképességeknek.

A papír is legyen speckóbb egy kicsivel a megszokottnál, használjunk olyat, amit az otthoni áramköri lapokhoz szokás.  

Ezeken kívül már csak arra kell odafigyelnünk, hogy a kinyomtatott kép méretarányos legyen. Bonyolultan hangzik? Sajnos nem az! A technikát már tesztelték is egy Galaxy S6-on és a Huawei Honor 7-en.

 

 

Forrás: CultofAndroid


Kommentek megjelenítése