5 dolog, amiben az Apple 6s-t leveri a Galaxy S7

Apple Hírek   |   2016.03.09 - 18:56   |   Írta: Pausch Rita   |   5270
09. márc 5 dolog, amiben az Apple 6s-t leveri a Galaxy S7

Kék sarokban az iPhone 6s, piros sarokban a Galaxy S7…

A küzdelem folytatódik a gigászok harcában. Ahhoz, hogy a Samsung győzhessen a régóta éleződő versenyben, meg kell győzni a vásárlókat arról, hogy nincs jobb készülék a piacon. Eddig a Galaxy S7 és nagytestvére a Galaxy S7 Edge elég jól teljesít.

A Galaxy S7 hivatalos megjelenése ugyan csak március 11., de bizonyos szolgáltatóknak köszönhetően már március 7-től elérhetőek a készülékek, ezért a tesztek is gombamód szaporodnak napról, napra.

A két telefon specifikációinak összehasonlításáról már olvashattatok nálunk, most nézzük mi az az 5 dolog, amiben a Samsung lenyomta féléves vetélytársát az iPhone 6s-t!

Kamera

Egy látványos összehasonlító tesztvideóban az iPhone 6s (és az iPhone 6 Plus) kamerája annak ellenére is eléggé lemaradt a Galaxy S7 fényesebb, élesebb képeitől, hogy elvileg mindkét készülék kamerája 12 megapixeles. Az S7-ben gyorsabb az autófókusz, sőt még rossz fényviszonyok között is jobban teljesít, a képek kevésbé zajosak, mint a 6s-nél.  

Kijelző

Cseppet sem meglepő, hogy a Galaxy Super AMOLED kijelzője veri az iPhone Retina HD-jét. A számok tükrében a 1334x750 pixeles kijelző 326 ppi képpontsűrűséggel kevesebb, mint a 2560 x 1440 pixeles 401 ppi. A 6s emellett 4,7, míg az S7 5,1 hüvelykes méretű kijelzővel bír.

Vízállóság

Bár a tavalyi Galaxy szériából kimaradt ez a funkció, idén az S7-be újra bekerült. Ugyan azt senki sem javasolja, hogy bárki is úszni menjen a telefonjával, de ettől még sajnos egy olyan hiányosságra mutat rá, ami az iPhone-okból fájóan hiányzik egyelőre.

Bővíthetőség

Még egy olyan újdonság, amit a Samsung újraélesztett az új készülékeiben. A háttértár bővíthető microSD-vel akár 200GB-ig is. Ráadásul arról már jobb nem is beszélni, hogy a belépő szintű modelljük 32 GB-ról indul 16 helyett.

Gyors- és vezeték nélküli töltés

A pletykák évek óta arról szólnak, hogy a vezeték nélküli töltés hamarosan bekerül az iPhone-okba is, de kénytelenek vagyunk beismerni, ez eddig még sajnos nem történt meg. Míg már a tavalyi Galaxy S6 és az új modellek is támogatják a Qi és PMA vezeték nélküli töltő szabványt is.

Azt pedig már megemlíteni is fáj, hogy a GS7 a Qualcomm 2.0-s gyorstöltőjét használja ‒ pedig használhatná a 3.0-t is! ‒, de még így is elérhető a teljes töltés 45 százaléka 30 perc alatt.  Az S7 nagy akkuinak köszönhetően még sokkal jobban is bírja a gyűrődést, úgyhogy a TheVerge szerint, erre a gyorstöltésre még csak akkora szükség sincs.

A tegnapi gyorsasági tesztből kiderült, hogy még ilyen hátrányos helyzetből indulva is az iPhone 6s kemény ellenfél, hiszen a szoftver és a hardver együttműködése páratlan, de bizony a fél éves eltéréssel a Samsung ezúttal nagy előnyre tett szert. Ebben a felállásban most ugyan az S7 nyert, de várjuk meg, hogyan teljesít majd az iPhone 7!    

Forrás: Cult of Android

Kapcsolódó cikk: 
Samsung Galaxy S7 vs. iPhone 6s
Jövőre érkezhet az első OLED-es iPhone
Gyalázza az iPhone 6S Plus a Galaxy S7-et: Gyorsasági teszt videó
A Samsung Galaxy S7 OLED kijelzője odacsap, míg az Apple lemarad

 


Kommentek megjelenítése