Már az Elle is ír a Watch-ról, de nehéz eldönteni, hogy jót vagy rosszat

Tech Hírek   |   2015.06.19 - 20:31   |   Írta: Pausch Rita   |   1488

Az Elle magazinnak a divatújságírás egyik nagyágyújának számító, Lauren Sherman írt egy méltatást az Apple Watch-ról.

elle rew watch

Sherman leírja, hogy 2008-ban a férje vásárolt neki először egy iPhone 3G-t, azért, mert a divatrajongó újságírónő már akkor trendinek találta, amire mondjuk ő annyira nem emlékezett, de a férje igen. Aztán beleszeretett az iPhone-ba és azóta is azt használja és minden egyéb divatkellékénél jobban szereti.

Bár azt írja nem jellemző rá, hogy elsőként vásárol újdonságokat, de az Apple Watch-csal kapcsolatban így tett, mivel divatkellékként mutatták be és így jó apropó lehet az írásra, illetve a férje rajzait is fogadhatja rajta.

Miután megkapta az órát még csak óvatosan ajánlotta azoknak, akik azt kérdezték tőle, hogy megvegyék-e. Sokaknak kezdetben azt tanácsolta, hogy várják meg a következő modellt. Aztán két hónap elteltével imádja és egyszerűen tökéletesnek találja. Röhejes indokokat hoz fel mellette, ami egyik sem a Watch hasznosságát méltatja. Ilyenek például, hogy diszkréten(?) telefonál róla, ha nincs kedve elővenni az iPhone-ját (!), vagy a fitnesz területén való alkalmazhatóság, vagy a naptár és a jelzések használata.

A lényeges dolgokról viszont negatívan nyilatkozik: mint például, hogy az alap modell szíjába könnyen beleizzad a keze a forró nyári napokon New Yorkban… A legviccesebb pedig, hogy még ennek ellenére is inkább találja kényelmesnek, mint szépnek. Egy cipő példához hasonlítja, szerinte az Apple Watch inkább Birkenstock, mint Manolo. Kevésbé divatorientált olvasóknak lefordítva a hasonlatot: inkább ronda, de kényelmes, mint menőn csinos.    

Az újságírónő szerint a Watch a „jövőt szimbolizálja és miért ne kezdenénk most élvezni a jövőt?”. Vagyis szerinte, azok a kíváncsi emberek, akiknek van legalább 350 dollárja erre a célra, vegyék csak meg. „Mert valószínűleg nem állítja feje tetejére az életed, ahogy az iPhone tette, de meg fogja változtatni. Jobbá teszi.”

Hát nem tudom, nekem ettől valahogy még mindig nem vált vonzóvá az Apple Watch, pedig várom az áttörést. Valahogy nem tudom elképzelni miért is lesz jobb attól az életem, hogy egy idő után még a telefonom elővenni is lusta leszek, hogy izzadós a szíja, de persze ennek ellenére kényelmes. Az egész „ronda” ugyan és egyébként is tök felesleges, hiszen az összes említett pozitív funkciót tudja az iPhone is, plusz kiadom egy régebbi iPhone árát... Nem értem. Biztos, hogy ez egy méltatás akart lenni Lauren?

Forrás: Elle


Kommentek megjelenítése