A Samsung kevesebbet akar fizetni az Apple-nek

Tech Hírek   |   2015.06.19 - 08:13   |   Írta: Máté Gergő   |   976

A dél-koreai gyártó szabadalmi pert vesztett az Apple-el szemben és eredetileg 930 millió dollárral tartozott, melyet sikerült lealkudni 548 millióra. Viszont a Samsung ezzel sem elégedett, így további csökkentést szeretne elérni az egyesült államokbeli Court of Appeals for the Federal Circuit-nál (fellebbviteli bíróság).

apple-samsung-iphone-galaxy-patent-war1-940x626

Nem látni a jogi viták végét.

Korábban sikerült kialkudni egy 382 millió dolláros csökkentést és most egy 399 millió dollárossal számolnak, amely így végeredményben „csak” 149 millió dollárt jelentene az Apple számára.

„Ellentétben a szőnyegekkel, kanalakkal és az egyszerűbb mechanikus tárgyakkal, az okos telefonok száznál és akár ezernél is több szabadalmaztatott technológiát tartalmazhatnak, így nem vitás, hogy az Apple dizájn szabadalmai csak a termékek bizonyos részeit képezik, és csak kis részben járulnak a funkcionalitáshoz” – írta a Samsung jogásza.

A dél-koreai gyártó a bíróság minden bíróját arra kérte, hogy vizsgálják felül az ügyet, tehát még messze az eljárás vége.

A testület 2012-es döntése szerint az Apple-nek MINDEN a készülékekből származó profitra joga van, tehát nem csak a dizájn után járó összeget kéne átadnia a Samsungnak.

Forrás: cultofandroid.com


Kommentek megjelenítése