Legjobb iPhone fotók 2015

Tech Hírek   |   2015.06.16 - 08:12   |   Írta: Pausch Rita   |   988

Immár nyolcadik alkalommal került sor az év iPhone fotója díj kiosztására az IPPA (iPhone Photography Award) weboldalon.

ippa2015 1

Ahogy minden évben, ezúttal is egészen különféle kategóriában érkeztek a képek a nevezőktől. A beküldött képek nagy részét iPhone 6, iPhone 5s és iPhone 5 készülékekkel készítették a fotósok. Ez persze nem meglepő, hiszen ezek a készülékek rendelkeznek a legfejlettebb kamerákkal.  

Az idei nyertes a lengyel Michal Koralewski, akinek a képén egy idős férfi a tangóharmonikáján egy lengyel népdalt játszik. A fotós a képet egy varsói piac környékén készítette, mert azt vallja, hogy ha nyitott szemmel jár az ember, akkor elcsíphet egy-egy igazi pillanatot. Úgy tűnik, most valóban sikerült megragadni azt a pillanatot, hiszen Koralewski a fotójával az Év iPhone fényképésze címet nyerte el.

ippa2015 2

A második helyezést elért fotót David Craik, angol iPhone fotós készítette két seregélyről, melyek egy kávézóban szálltak le az asztalára. A fotónak teljesen olyan a hatása, mintha egy rajzot látnánk.

A harmadik képet egy vonaton utazó párról Yvonne Lu, amerikai képzőművész, fényképész hölgy fotózta. Őt a romantikus pillanaton kívül az is megfogta, hogy a helyzet a régi időket idézi és a két fiatal olyan, mintha egymáson kívül minden mást kizártak volna a világból.  

ippa2015 3

A fényképek utómunkájának megadott szabályai voltak, leggyakrabban az engedélyezet VSCO alkalmazást és az Instagram képszerkesztőjét használták a nevezők. A különféle kategóriákban beérkezett többi képet az IPPA weboldalán tekinthetitek meg. Mindenképpen ajánljuk őket!

Végül és nem utolsó sorban pedig ezúton külön gratulálunk azon honfitársainknak, akiknek a képei a külön kategóriákban a legjobbak, vagy az említésre méltó képek gallériájába kerültek!   


Kommentek megjelenítése