Komoly upgrade jön a GarageBand-hez

Tech Hírek   |   2015.06.16 - 08:09   |   Írta: Máté Gergő   |   1051

Tíz új dob beállítás és 100 új szintetizátorhangzás érkezik a GarageBand upgrade-ben, melyeket főként electronic dance és hip-hop számokhoz terveztek. Az új funkciók Június 30-ával érkeznek, egy időben az Apple Music startjával.

apple-garageband-update-june-30-apple-music

Az új hangokkal és az új eljárásokkal az Apple még egyszerűbbé tette a Mac-en történő zeneszerkesztést. A GarageBand iOS verziójának leírása egyelőre nem jelezte, hogy megkapná az upgrade-t. A Mac változat 5 dollárba kerül és 18 különböző dob hangzást biztosít rock, alteratív és R&B stílusokhoz. Az update további 10 lehetőséget kínál EDM, dubstp, hip-hop és retro stílusban. Ezen felül az új szintetizátorhangzások egy új Transform Pad Smart Control nevű eljárás segítségével hangolhatóak.

A Macrumors szerint a GarageBand Smart Control funkciója tovább finomhangolható a Piano Roll Editor használatával, ami szintén Június 30-án fog érkezni, de a pontos részletekről egyelőre nem tudni. A Macworld munkatársa, Kirk McElhearn úgy véli, hogy a GarageBand tovább lesz integrálva az Apple Music-al, így az elkészített zenei tartalmakat feltölthetjük rá.

Az előadók/zenészek jelenleg a SondCloud segítségével tölthetik fel alkotásaikat, emiatt érdekes lenne, ha az Apple saját magának állítana konkurenciát. A SoundCloud sikeresnek mondható program, de nagyon valószínű, hogy az almás vállalat végül az Apple Music-ot teszi meg egyeduralkodónak.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Eddig rejtve maradt iOS 9 funkciók

 


Kommentek megjelenítése