Már most telepíthetjük az iOS 9 bétát

Tech Hírek   |   2015.06.09 - 09:12   |   Írta: Máté Gergő   |   3879

Aki már nagyon szeretné kipróbálni az iOS 9 újdonságait, annak jó hírünk van: a fejlesztői program keretein belül lehetőség nyílt a béta tesztelésre iPhone és iPad készülékeken egyaránt. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a felhasználó tagja az Apple fejlesztői programjának, melynek részleteiről itt olvashattok.

Screen-Shot-2015-06-08-at-19.12.06 1

Regisztráljuk az eszközünket:

Elsőként egy Developer account-ot kell létrehoznunk és az eszközt is regisztrálnunk kell a letöltéshez. A Developer program rendelkezik egy telepítési segédlettel, melyet az iTunes-on és az Xcode-on (az Apple programozói környezetében) egyaránt elvégezhetünk.

appledeveloper

Ahhoz, hogy a Unique Device Identifier (UDID, egyedi azonosító) jelzést megtaláljuk csatlakoztatnunk kell az eszközt a számítógéphez és el kell indítanunk az iTunes-t. Válasszuk ki az iPhone vagy iPad készüléket a baloldalon, majd menjünk a Summary (összegzés) fülre és kattintsunk a Serial Number részre az UDID eléréséhez. A jobb egérgomb lenyomása után ki tudjuk másolni az azonosítót.

Ezután nyissuk meg a Developer weboldalt és válasszuk ki a Member Center menüt, majd az Identifiers & Profiles-t. Az iOS applikációk alatti Devices link-nél kattintsunk a pluszjelre, az eszköz hozzáadásához. Adjunk neki egy nevet és másoljuk be az UDID. Végül nyomjunk a Continue (Tovább) gombra és a Confirm-a (Megerősítés), hogy befejezhessük a regisztrációt.

A készülék UDID regisztrációjához Apple Developer Acount szükséges!

Telepítsük az iOS 9 bétát:

Jelentkezzünk be a developer account-al, majd kattintsunk a Technologies-ra az oldal tetején. Keressük meg az iOS szekciót és a See What’s New in iOS 9 lehetőséget. A jobb felső sarokban lesz egy Download menüpont, kattintsunk rá, majd válasszuk ki az eszközünket, ezután letöltődik.

iOS-9-beta

Győződjünk meg róla, hogy minden fontos adatunkról készítettünk mentést az iCloud-ban (vagy máshova), mielőtt a béta telepítést megkezdjük.

Az iTunes megnyitása után válasszuk az iPad/iPhone visszaállítását (Restore), majd az iOS 9 bétát és kattintsunk az Open (Megnyitás) lehetőségre. Ezután megkezdődik a telepítés, melyhez természetesen szükségünk lesz az internetkapcsolatra, de a továbbiakban megegyezik egy általános újratelepítéssel.

IMG 1053

Az Apple is figyelmeztet rá: csak saját felelősségre telepítsük, mert ezután egy korábbi verzió visszaállítása

NEM lehetséges.

http://youtu.be/MfH4L8EZGUI

A fent leírt iOS 9 beta szoftver telepítését mindenki csak saját felelősségére próbálja ki, a HasznaltAlma.hu semmilyen felelősséget nem vállal a telepítésből adódó hibákért.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése