Tim Cook bőkezűen adakozott

Tech Hírek   |   2015.05.31 - 17:04   |   Írta: Máté Gergő   |   1010

A Securities and Exchange Commission (SEC) bejelentette, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója 50.000 Apple részvényt adományozott jótékony célra. A jelenlegi árfolyamon (130 dollár) ez azt jelenti, hogy 6,5 millió dollár értékben adakozott. Cook előző ismert adományát a Project One-America, egy LGBT kampány kapta.

tim-cook1

Hivatalos közlést nem adott az almás vállalat, a támogatásról Daisuke Wakabayashi számolt be. Az eladott részvényekből származó összegből Tim Cook nem költött saját célra. Dan Riccio, a Hardware Engineering (hardvermérnök) részleg alelnöke további 24.085 részvényt adott el a héten, ami 3.1 millió dollárt ér.

Tim Cook a 2011-es vezérigazgatói kinevezése óta az adakozást fontos célként tűzte ki az Apple számára. A dolgozók számára is kialakított egy jótékonysági programot. Ezen felül több karitatív étkeztetést tartott az Apple Campus-ban és a fizetését felajánlotta adományozásra. A jótékonysági programok keretében pedig külön dolgozókat foglalkoztat az Apple a közösségek segítésére.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:

Így nézett volna ki 1984-ben az iPhone – képek


Kommentek megjelenítése