Büntetés jár a vezetés közbeni Apple Watch használatért

Tech Hírek   |   2015.05.28 - 10:13   |   Írta: Máté Gergő   |   940

Köztudott, hogy a vezetés közbeni telefonálásért büntetést kaphatunk a rendőrségtől, de valakinek Kanadában már azért is sikerült bezsebelnie egy bírságot, mert az Apple Watch készülékét nyomkodta. A CTV News értesülései szerint a quebeci rendőrség 120 dolláros bírságot és négy büntetőpontot szabott ki Jeffery Macesin-re, aki csak zenét akart váltani az Apple Watch-al.

awpolice

„Volt mögöttem egy rendőrautó és nem használta a jelzőfényt, de később felkapcsolta és félreállított az autópályán. Eléggé összezavarodtam” – mondta Macesin, aki az iPhone-járól vezérelt autórádiót szerette volna beállítani az Apple Watch-al. Macesin önmagát Apple fanatikusként jellemezte, hiszen egyike volt azoknak, akik előrendelték az almás cég okos óráját. Állítása szerint fogalma sem volt róla, hogy megsérti a törvényt. A büntetést a quebeci autópálya biztonsági szabályzat 439.1-es számú pontjának megszegéséért kapta: „Senki nem használhat közlekedési eszköz vezetése közben olyan kézzel irányítható eszközt, mely képes telefonhívásra”.

Technikailag Macesin nem egy telefonkészüléket használt, a mobiltelefonok vezérlésére alkalmas Bluetooth headset-ek például legálisnak számítanak a helyi törvénykezés szerint, ám az Apple Watch esetére nincs külön rendelkezés. Macesin fellebbezést fontolgat.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Hozd ki a rosszból a legtöbbet!

 


Kommentek megjelenítése