Viaszba öntik Wozt

Tech Hírek   |   2015.05.28 - 20:08   |   Írta: Pausch Rita   |   708

A Cult of Mac megbízható értesülései szerint az Apple kabalafigurájaként is számon tartott Woz, vagyis Steve Wozniak, igazán közel került hozzá, hogy belépjen a halhatatlanok csarnokába.

stevewozniak

A Madame Tussaud San Franciscó-i panoptikumában újabb tech ikont akarnak elhelyezni és az a megtiszteltetés érte a jókedélyű, szőrös Wozt, hogy olyan nagyságokat ütött ki a csarnokba kerüléstől, mint pl. a Teslás Elon Musk.

Woz waxfigurája már ősszel Steve Jobs és Mark Zukerberg mellé kerülhet, ám addig túl kell esnie egy három órás mérési procedúrán, amikor is 250 mértéket vesznek majd róla. A szobrászoknak körülbelül 2-3 hónapig tart elkészíteni a szobrot.

Wozniak így nyilatkozott az őt ért megtiszteltetésről:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy bekerülhetek Madame Tussaud családjába. Emlékszem, kölyök koromban tett látogatáskor a londoni múzeumban, mennyire menő volt látni Mark Knopfler viaszfiguráját. Alig várom, hogy a sajátomat is láthassam Jobs mellett, olyan lesz, mint a régi szép időkben.”

stevewozniak2

Azt ugyan nem pontosan értjük, hogy kölyökként hogyan láthatta Woz a nála mindössze egy évvel idősebb Mark Knopfler szobrát, aki 1989-ben került a londoni panoptikumba, de ennek ellenére is gratulálunk az Apple „házi macijának” a megtisztelő felkéréshez. A Cult of Mac már most javasolta, hogy érdemes lenne Wozt egy wax Segway-re állítani, hiszen, ahogy azt egyszer megörökíteni is sikerült, még a vécén sem száll le róla…

Forrás: Cult of Mac
Kép forrása: abc


Kommentek megjelenítése