Érzékenyebb és pontosabb érintőképernyőt kaphat az iPad Pro

Tech Hírek   |   2015.05.12 - 06:45   |   Írta: B Ádam   |   957

Dimensions-iPad-Pro-Air-Plus

A dél-koreai Electronic Times szerint az Apple vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a 12,9 colos iPad Pro ezüst nanoszálas technológiával (AgNW) létrehozott kijelzőt kapjon az ITO-alapú helyett.

A rugalmas érintőpanel állítólag nagyobb pontossággal és érzékenységgel rendelkezne, illetve képes lenne érzékelni a nyomás erősségét is, amely lehetővé tenni a Force Touch használatát.

A jelentés azt állítja, hogy az Apple már kért is tömegtermelésre alkalmas mintákat az LG Display-től, a Samsung Display-től, a Japan Display-től, és más gyártóktól is, ami azt vetíti előre, hogy a valószínűleg jövő év elején (egyes hírek szerint még az idei esztendő végén) érkező 12,9 colos iPad Pro lehet az első olyan készülék, amely az új érintőképernyős technológián alapul.

Az AgNW-nek ráadásul megvan az az előnye, hogy alacsonyabb termelési költséget jelentene az Apple számára, mivel a technológia nem igényel olyan ritka fémeket, mint például az indium. A cupertinói cég továbbá azt is fontolgatja, hogy egy vékony zafírkristály-réteget is hozzáad az érintőpanelhez, ez azonban egyelőre csak pletyka.

A 12,9 colos iPad Pro beépített NFC chippel, nyomásérzékelős Bluetooth stylus-szal, Force Touch-csal és az Apple legújabb A-sorozatú processzorával érkezhet majd pár hónap múlva.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Almás pletyka: Stylus járhat az új, 12, 9 colos iPad Pro mellé

Szeptemberig csúszik az iPad Pro gyártása

Ilyen lehet a legújabb iPad Pro – képek


Kommentek megjelenítése