Apple és WWF együttműködés Kínában

Tech Hírek   |   2015.05.11 - 21:09   |   Írta: Pausch Rita   |   857

Kínában a WWF és az Apple egy új, hosszú évekig tartó közös projektbe kezdett. A téma újra az, amiről már korábban is szó volt az Apple háza táján, a „dolgozó erdő”. Ezúttal egymillió hektárnyi területről van szó.

green apple

Az Apple célkitűzése, hogy 100 százalékban megújuló energiát akar használni a vállalat működtetéséhez és ez az együttműködés egy újabb nagy lépés a céljuk felé.

Három héttel ezelőtt írtak alá egy szerződést még kétszer 20 megawattnyi napenergia-mező létrehozásáról a SunPower céggel. Az a mennyiségű energia, amit ez a két mező termel, már elég lesz ahhoz, hogy az Alma az irodáit és az üzleteit a nagyobb országokban is ebből üzemeltethesse.   

Példát állítunk azzal, hogy „zöldítjük” az adatközpontjainkat, a boltjainkat és az irodáinkat. Készen állunk arra, hogy vezető szerepet vállaljunk a gyártási folyamatok során keletkező szén kibocsátás csökkentésében.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. – „A változás nem egy nap alatt fog lezajlani, valójában évekbe telik majd, de ez egy annyira fontos dolog, hogy mindenképpen meg kell tenni. Az Apple pedig abban a különleges helyzetben van, hogy képes lépéseket tenni ennek az ambiciózus célnak az érdekében. Elfogadtuk a felelősséget, amivel ez jár és izgatottan várjuk, hogy azon beszállítóinkkal is együttműködhessünk ebben, akik irányadó szerepet akarnak vállalni Kína zölddé változtatásában.”  

Forrás: Macrumors


Kommentek megjelenítése