Memóriaproblémáktól szenved a Samsung Galaxy S6

Tech Hírek   |   2015.05.02 - 10:27   |   Írta: Máté Gergő   |   697

A remek kritikák mellett sajnos néhány lehangoló hír is megjelent a Samsung Galaxy S6 és S6 Edge készülékekről. A koreai gyártó új termékével kapcsolatban számos felhasználó jelezte, hogy eszközük rettentően lassú és akadozik. A probléma forrása egy nagyobb RAM memória hiba, mely meglepő, hiszen a készüléket 3 GB memóriával vértezték fel.

s6android

Ahogy a legtöbb Android-os készüléknél, úgy az Samsung terméke is a memóriában tárolja az applikációk adatait, hogy a különböző programok között gyorsan válthasson. Miután egy applikációt teljesen leállítottunk kiürül a memóriából, tehát nyilvánvaló, hogy a probléma innen adódik.

A gyártó az Egyesült Királyság számára készített Facebook oldalán azt nyilatkozta, hogy kisebb javításokkal orvosolható a probléma: a Settings > About device > Software update > Update now (tehát Beállítások, a Telefonról, Szoftverfrissítés) menüpontot kell elindítani.

A jó hír, hogy könnyen kijavítható a probléma, a rossz pedig az (legalábbis a Samsung számára), hogy a vásárlók bizalmát ilyen bosszantó incidensek miatt nehezen fogják visszaszerezni.

Forrás: cultofandroid.com

Kapcsolódó cikkek:

Az iPhone 6 miatt csökkent a Samsung profitja


Kommentek megjelenítése