Arcunkról olvas az iPad - és zenét választ nekünk

Tech Hírek   |   2015.04.09 - 17:47   |   Írta: Máté Gergő   |   802

Nem érdemes tovább a pókerarcot gyakorolnunk, mert az arcunkról is képes lesz zenét választani nekünk iPad készülékünk. A Sound of Emotion nevű zenei projekt érzelemfelismerő technológiája hamarosan bemutatásra kerül a Market Street Prototyping Festival keretein belül San Francisco-ban. A fesztivál a mai napon veszi kezdetét és egészen Április 11-éig tart a Market Street-en Embarcedero és Van Ness között. Négy iPad kerül kiállításra, melyek különböző hangszereken játszanak, mint a dob vagy a csengők.

iPad face music001

Az arcfelismerő hét különböző kifejezést képes megkülönböztetni. Ezeket felismerve a hangszerek a kedvünknek megfelelően kezdenek játszani. A Sound of Emotion projektet 50 másik mellett választották ki a Bay Area „technológiai ki mit tudján”. A fesztivál a San Francisco Planning Department, a Yerba Buena Center for the Art és a Knight Foundation partnerségében jöhetett létre.

A Sound of Emotion tervezői között Paul Pillitteri, Seth Neiman, Josh Coleman, Howard Cohen, Evan Kuester és Amy Tedesco Pillitteri vannak.

A győztes projektcsapatok állásajánlatra és mentori támogatásra számíthatnak.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Látogatás a Foxconn gyárban


Kommentek megjelenítése