Apple=Hitler - a kínaiak szerint

Tech Hírek   |   2015.03.28 - 21:38   |   Írta: Zoltan C   |   952

Jia Yueting kínai milliárdos, a kínai Leshi TV (LeTV) videómegosztó alapítója posztolt egy igen megosztó képet az Apple-ről Weibo oldalára (kb. a Facebook kínai megfelelője).

Képernyőfotó 2015-03-28 - 22.36.34

Jia neve ismeretlen lehet számunkra, de a kínai techvilágban ő nem akárki. Több mint 5 millió Weibo követőjével és 3,8 milliárd dolláros vagyonával van véleményformáló ereje Ázsiában. A lejárató médiakampány készítheti elő a terepet a LeTV tervezett okostelefonjának. A híresztelések szerint egy 5,5 inches kijelzőjű, 4 GB RAM-mal és USB C porttal ellátott készülékkel szeretne kiharapni egy jelentős szeletet az ázsiai okostelefon piacból.

A feltöltött képen egy rajzfilmszerű Hitler vörös náci karszalagot viselve - amelyben a horogkeresztet az Apple logó helyettesíti - mutatja az "utat" a tömegeknek, akik inkább a cég tervezett telefonjának stilizált alakja felé veszik az irányt. Jia természetesen nem bíz semmit a képzelő erőnkre, hosszú magyarázatot is fűz a képhez.

Szerinte az Apple zsarnoki módon elnyomja az emberek és fejlesztők önállóságát, szabadságát, ráadásul kizsákmányolja őket azzal, hogy a felhasználók érdekével ellentétes termékeket ad el nekik drágán. Cége maga a crowdsourced szabadság, szemben az Apple arrogáns despotizmusával - legalábbis szerinte.

Nem ez az első eset, hogy az Apple riválisai részéről egy elnyomó, uniformizáló gonosznak van bemutatva. Erről szólt nem régiben a Google "Be together. Not the same" spotja is-

http://youtu.be/vnVuqfXohxc

 

Forrás: theverge.com


Kommentek megjelenítése