Varázslat? Az Apple aranya kétszer jobb!

Tech Hírek   |   2015.03.06 - 17:56   |   Írta: Máté Gergő   |   870

Alkimisták figyelem!

Jony Ive egy interjúban nyilatkozott a Financial Times-nak az Apple Watch-ról és a saját életéről. Eközben arról is beszámolt, hogy az Apple az arany egy egészen új formáját hozta létre. Az interjúból kiderül, hogy „az Apple aranyában a molekulák közelebb vannak egymáshoz, hogy kétszer olyan szilárd legyen, mint a szimpla arany”.

jonyivecars1-640x473

Az Ars Technica szerint az arany hiába fém, Jony Ive megfogalmazása mégsem őrültség.

A dizájncsapat mestere és tanítványai azon ügyködnek, hogy a különböző anyagok, köztük az arany különleges és innovatív tulajdonságokat biztosítson az Apple Watch Edition modellnek. Maga az almás cég 2014 Decemberében olyan szabadalmat védetett le, mely az arany és a fémek előállításával kapcsolatos. Az Ars Technika úgy véli, hogy a 3D-s nyomtatáshoz hasonló folyamattal válik lehetővé a különböző „új fémek” (fémötvözetek) előállítása.

Már korábban elhangzott a cupertinoi vállalat részéről, hogy egy „keményebb” aranyat szeretnének, ám az eddig nem volt világos, hogy az átlagos 18 karátos aranyhoz képest ez kétszeres szilárdságot jelöl.

Mindenki a pontos árra kíváncsi, melyet azonban csak Március 9-én fogunk megtudni. A pletykák szerint 4.500 és 10.000 dollár között debütálhat.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Apple Watch a Lafayette-ben

5 milliárd dollárt hozhat az arany Apple Watch

Az LG szállítja az Apple Watch kijelzőjét


Kommentek megjelenítése