Irányítsd érintés nélkül a telefonodat!

Tech Hírek   |   2015.03.04 - 11:51   |   Írta: Máté Gergő   |   1145

A Norvégiában, Kínában valamint San Franciscoban jelenlévő Elliptic Labs olyan technológiát mutatott be a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress rendezvényen, amely megváltoztathatja a szokásainkat.

touchless gestures002-640x411

Haakon Bryhni technológiai vezető úgy fogalmazott a Cult of Mac-nek, hogy lenyűgözte őket a beteljesülés. Évek óta dolgoztak a projekten, ami most valóra vált. Telefonunkat egyszerű kézjelekkel irányíthatjuk: slefie-t készíthetünk, feloldhatjuk a billentyűzárat és sok egyéb funkciót is elérhetünk ilyen módon.

Ehhez a program a telefon és tablet készülékek mikrofonját használja fel. Az ultrahang jelek, melyeket a levegőbe bocsátunk ki a kezünk mozgatásával olyanok, melyeket például a delfinek használnak fel a halak becserkészése közben. A képek nagyobbik része, melyet okos telefonnal készítünk selfie, ezért a vállalat igazgatónője, Laila Danielsen is ilyeneket készített különböző távolságokból. A lehetőségek nem merülnek ki ennyiben: játékokhoz, Facebook böngészéshez és az ébresztő kikapcsolásán át rengeteg téren felhasználhatjuk.

touchless gesturing003-640x406

Jelenleg a technológia képes 7 láb ( több, mint 2 méter) távolságból és 180 fokos irányból felismerni a mozdulatokat. Applikáció kiadása helyett azonban Bryhni és csapata azt szeretné, ha a cégek beépítenék az operációs rendszereikbe. A jövővel kapcsolatban nagyon bizakodóak. Az említett technológia korábban már megjelent az egészségügyben és az olajszakmában, de a szórakoztató elektronikai termékekben egyelőre nem elterjedt. „Szerencsésnek érezzük magunkat, amiért elsők lehetünk” – mondta Bryhni.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Elérhető a legújabb hivatalos fotóalkalmazás Mac-en

Egy lépéssel közelebb az Apple autóhoz?

 


Kommentek megjelenítése