Az Apple elérheti a három billiárd dollárt

Tech Hírek   |   2015.03.03 - 17:51   |   Írta: B Ádam   |   906

apple-money

Egymilliárd dollár nem király. Tudod mi lenne az Justin Timberlake? Egy billiárd dollár! Egész pontosan 3,4 billiárd.

A The Social Network című film híres idézetét ezúttal az Apple-lel kapcsolatban lehet felhozni, ugyanis Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője szerint 2020-ra akár 160 dollárra is felugorhat a jelenlegi 133-ról a cég árfolyama.

Huberty előrejelzései azt mutatják, hogy az Apple-re fényes jövő várhat az autóiparban, ami 1,6 billiárd dollárt érhet a cupertinói vállalatnak.  Jelenleg 800 milliárdnál járnak mindent figyelembe véve, most vessünk egy pillantást arra, hogy a milyen lélegzetelállító számokat hozott ki az elemzés:

apple-projections-2020

Az Apple nagy eredményeket érhet el az új piacokon, mint a tévézés, az okosórák és az autók. A Morgan Stanley szerint 150 milliárd dollár jöhet be 2020-ig az áprilisban debütáló Apple Watch-ból. Az Apple Tv-k által befolyó összeget 800 milliárdra teszik, itt elsősorban a hirdetésekből és különböző szolgáltatásokból folyhat be ekkora összeg. A legnagyobb bevételi forrást az autóipartól reméli az elemző, viszont itt vannak a legnagyobb kétségek is, hiszen nagy kérdés, hogy az Apple teljesen új területen hogyan fog teljesíteni.

Ezek a számok persze a versenytársak nélküli helyzetet mutatják, így ne vegyük készpénznek az elemzést, mindenesetre el lehet azon gondolkodni, hogy az elkövetkezendő években nőhet-e ekkorát az Apple.

Ti mit gondoltok?

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: 5 milliárd dollárt hozhat az arany Apple Watch


Kommentek megjelenítése