A Samsung gyárthatja az iPhone 6s memóriachipjeit

Tech Hírek   |   2015.02.24 - 21:02   |   Írta: B Ádam   |   1004
24. feb A Samsung gyárthatja az iPhone 6s memóriachipjeit

A The Korea Times értesülései szerint a dél-koreai cég szállítja a legújabb iPhone memóriamoduljait. A várhatóan szeptemberben piacra kerülő 6s új, 20 nm-es LPDDR4 DRAM chippel lesz felszerelve, amely az okostelefonok következő generációjának egyik alapja lehet az alacsony energiafelvétellel és a dupla adatátviteli sebességgel.

„Hatalmas fegyvertény ez a Samsungnak, amely a technológiájának köszönhetően messze a riválisai előtt jár” – nyilatkozta Hwang Joon-ho a KDB-Daewoo Securities-től.

A pletykák szerint a memóriachip mellett a következő generációs A9-es processzorok is megtalálhatóak lesznek az iPhone 6s-ben és az idén megjelenő iPad modellekben, ez több milliárd dollárt hozhat a Samsung konyhájára, hiszen az Apple mellett az LG-t is a dél-koreai gyártó fogja ellátni ezen alkatrészekkel.

Az iPhone 6s megjelenéséig még mindig több mint hat hónap van hátra, azonban a hírek folyamatosan jönnek az Apple új okostelefonjáról, amely állítólag az új processzor és memória mellett 3D-s touch érzékelővel is rendelkezhet majd.

Forrás: cultofmac.com

 


Kommentek megjelenítése