Galaxy S6: a bemutató videó leleplezte

Tech Hírek   |   2015.02.24 - 14:18   |   Írta: Máté Gergő   |   1167

A Samsung már két bemutatót is közzétett az interneten a Galaxy S6-os csúcskészülékéről. Az első egy mindössze 45 másodperces videó a YouTube-on, a másik pedig egy profil fotó az Instagram-on. Mindkét reklámanyagból következtetéseket vonhatunk le a specifikációt illetően.

Az Instagram-os profilképnek fémes háttérképe van, ami azt sugallja, hogy a Galaxy S6-osnak teljes fém dizájnja lesz. Mivel a Galaxy S6 elődei sok negatív kritikát kaptak a műanyag kialakítás miatt, ezért az új készülék nagy valószínűséggel tényleg fémborítást kap. Az Instagram-on pedig jól látható a hajlított dizájn is.

Galaxy-S6-Teaser-11

A narrátor a rövid videó alatt a következő sejtelmes szöveget mondja: „Holnap a fém folyni fog. A szépség erőssé válik. A határok eltűnnek. A gondolatok szabaddá válnak. A színek életre kelnek. A jövő jelenné változik”. Ebből arra következtethetünk, hogy a Galaxy S6 egy tükröződésmentes kijelzővel fog rendelkezni, hajlított képernyője lesz és teljes mértékben fém kialakítása. A videó alább megtekinthető:

http://youtu.be/NMaeJ6hOtCY

Az alábbi képernyőmentésben a Galaxy S6 látható. Ezen jól látszik a hajlított kivitelezés:

Galaxy-S6-Teaser-2

Ez a Samsung csúcskészülék két változatban lesz elérhető: az egyik a szimpla lapos kijelzős, a másik pedig a hajlított, vagyis Samsung Edge. Mindkét készülék képernyőjének mérete 5,1 hüvelyk, az Exynos 7420-as chipset-el szerelik, 3 GB RAM-ot és 21 Megapixeles hátlapi valamint 5 Megapixeles előlapi kamerát fog kapni, az akkumulátor 2600 mAh-s lesz és a kijelző 2K-s felbontású. A Galaxy S6 kamerája intelligens lesz és elviekben elvégzi az összes beállítást a felhasználó helyett. Ezen felül persze további opcióként három mód választható és a zársebesség manuálisan is állítható lesz.

A készülék rendszere az Android 5.0 Lollipop, amelyhez újra a TouchWiz interface társul. A készülék Március elsején debütál a Samsung „Unpacked” (kicsomagolt) eseményén és feltehetően Áprilisra már a boltokba kerül.

Forrás: forbes.com

Kapcsolódó cikkek: Exkluzív részletek, fotók a HTC One M9-ről

Még egy iPhone funkció, amit a Samsung Galaxy-ban láthatunk viszont

Kiszivárgott információk a Samsung Galaxy S6-ról

Így tör borsot a Galaxy S6 az Apple orra alá


Kommentek megjelenítése