Így kommunikál az iPhone egy Android-os órával

Tech Hírek   |   2015.02.23 - 13:57   |   Írta: Máté Gergő   |   1378

Sajnos eddig az iPhone készülék mellé Android Wear viselhető eszközt társítani rettentő szerencsétlen helyzet volt. A Google bejelentette, hogy elkezdtek dolgozni a problémán, de azoknak, akik nem tudnak várni, most új lehetőséget mutatunk be. Egy neves Android fejlesztő, Mohammad Abu-Garbeyyeh, vagy a közösségben jobban ismert nevén MohammadAG tegnapelőtt közzétett videójában egy iPhone 6 készülék együttműködését mutatta be egy Moto 360 okos órával.

moto360

A módszer hasonló ahhoz, amellyel a Pebble okos órája kommunikál az iPhone-al. Az Apple Notification Center Service (ANCS) felhasználásán alapul, melyet az iOS 7-be és az azt követő verziókba beépítettek. Az olyan eszközök, mint az okos órák Bluetooth-on keresztül csatlakozhatnak az iPhone értesítéseinek kezeléséhez. Egy kis applikációval MohammadAG elérte, hogy ezeket az értesítéseket Android-os viselhető eszközön is használhassuk.

Ahogy a videó bemutatóban is jól látható a rendszer szimpla szöveges üzenetekkel működik, de az Android Wear viselhető eszközök az Android-os telefonkészülékekkel sokkal több mindenre képesek, a Google Now használatához vagy az e-mail-ek kezeléséhez már nem elegendő ennek az applikációnak a tudása. Egyelőre az a hatalmas eredmény, hogy egyáltalán a két eszköz (iPhone okos telefon és Android okos óra) egyáltalán képes bármilyen együttműködésre. MahammadAG úgy nyilatkozott, hogy hamarosan közzéteszi a programot.

Forrás: theverge.com

Kapcsolódó cikk: Apple Watch vs Moto 360 képek és videó


Kommentek megjelenítése