Összekötni a pontokat - Jobs 60

Tech Hírek   |   2015.02.24 - 06:41   |   Írta: Pausch Rita   |   637

 

A kerek születésnapokhoz az emberek valahogy másként állnak. Nem mintha nem lenne egy 59. születésnap technikailag ugyanolyan, mint egy 60. Az utóbbi mégis valahogy nagyobb figyelmet kap. Így van ez most is, bár az ünnepelt már nincs közöttünk...

jobs60

Az ünnepeltünk nagy dolgokat alkotott. Neki köszönhető, hogy most ez az oldal létezik, neki köszönhetőek a termékek, amikről írunk, amiket hirdethettek és használhatunk, használhattok. Dolgok, amik hasznosak számunkra, amiket szeretünk, amik nap, mint nap örömet okoznak.

Nem ismertem, nem nagy meglepetés. Mikor mások könyvet olvastak az életéről, engem még nem érdekelt, hogy kicsoda is ő. Pedig egyszer elküldte egy barátom a 2005-ös stanfordi beszédét, hogy nézzem meg. Nem tettem. Nem érdekelt.

Még gyerek voltam, amikor egy grafikus ismerősnél láttam egy Mac-et, teljesen lenyűgözött az a gép. A tudása, a csodás dolgok, amiket az ismerős tervezett vele és szó, ami szó, még sohasem láttam olyan szép számítógépet.
Imádtam a Pixar filmjeit is, évekig vágytam egy MacBook-ra és az első adandó alkalommal vettem egy iPhone-t, amikor megtehettem.

Aztán egy éve, amikor elkezdtem a HasználtAlmánál dolgozni, tisztába kellett kerülnöm azzal, hogy ki is volt ő. Ledöbbentem. Utólag kellett rájönnöm, hogy Óz, a nagy varázsló, igazából létezett!  Micsoda elképesztő koponya! Mennyi kreativitás, amihez kellő energia és tudás is társult, hogy létrehozza mindazt, amit az Apple jelent. Egy garázsból a világ egyik legprofitálóbb vállalatává nőtte ki magát a cég. Több milliárd eladott termékkel.

Az utólag megtekintett stanfordi beszédben Jobs „összeköti a pontokat”. Szerinte mindennek megvan a maga célja és oka az életben. Minden döntésnek. Sok Apple felhasználó talán még mindig nem tudja ki volt ő, de szereti és használja a termékeket, amik ezek az embernek a fejéből pattantak ki. Részemről összekötöttem a pontokat: iMac, iPod, iPhone, iPad, iRespect.

Kedves Steve Jobs! Sajnáljuk, hogy korán elmentél. De köszönjük, hogy 60 éve megszülettél! 

Happy Birthday Steve

http://youtu.be/mJPy2tC1lnk

 


Kommentek megjelenítése