Kinyomtatott MacBook az eBay-ről

Tech Hírek   |   2015.02.06 - 09:02   |   Írta: B Ádam   |   1010

Paul-Barrington fake-MacBook

Egy brit férfi az eBay-en megrendelt MacBook helyett a készülék képét kapta meg kinyomtatva – 450 dollárért cserébe.

Nem mindennapi átverés áldozatává vált Paul Barrington, aki 300 fontért (körülbelül 124.000 forint) vásárolt az eBay-en keresztül egy MacBookot. A 38 esztendős brit esküvői DJ-karrierbe szeretett volna belevágni, a laptopra pedig a megfelelő szoftverek letöltése és használata miatt volt nagy szüksége.

Ennek okán érthetően megörülhetett, amikor megtudta, hogy ilyen olcsón megúszta a vásárlást, hiszen manapság 1-2 ezer fontot is elkérnek az Apple gépéért. Barrington szerencséje a „készülék” megérkezésével vett fordulatot, a dobozban ugyanis a MacBook helyett egy arról készült képet talált, amely ráadásul még színes sem volt.

„Szükségem volt egy laptopra, ezért megnéztem a kínálatot és az eladók értékelését. A kiválasztott MacBook árusa évek óta az eBay tagja volt, ezért nem is merült fel bennem semmilyen gyanú” – nyilatkozta Barrington, aki megmutatta, hogy a történtek ellenére nem veszítette el a humorérzékét. „Miért küldene bárki is egy képet egy dobozban? Ennek semmi értelme, kis híján elnevettem magam.”

Természetesen az eBay részéről is kommentálták a nem mindennapi esetet.

„Sajnálattal értesültünk Mr. Barrington szokatlan vásárlásáról. Az eBay pénz-visszafizetési garanciája által a lehető leghamarabb megkapja a visszatérítést. Több mint 150 millió aktív vásárlónk van, akik körülbelül 800 millió dolog között válogathatnak, az eladók többsége becsületes és törvénytisztelő.”

Forrás: cnet.com

Kapcsolódó cikkek: Almás pletyka: ilyen lehet az új MacBook Air – fotók

Saját processzor kerülhet az új Mac készülékekbe

Gyorsabb ütemben készülnek az új, 12 colos MacBook Air gépek


Kommentek megjelenítése