Itt egy brutális hardverrel ellátott iPhone klón, ezúttal nem a Samsung-tól

Tech Hírek   |   2015.02.05 - 16:09   |   Írta: Máté Gergő   |   1084

Az olcsó alkatrészekkel telepakolt iOS hatású Android témával ellátott iPhone klónok nem számítanak újdonságnak, de a legújabb kínai másolat figyelemre méltó hardvert kapott.

nagykola1

Akár a Samsung Galaxy széria tagja is lehetne, hiszen erős hardvereket és iPhone-hoz hasonló tulajdonságokat tartalmaz a Dakele 3 avagy más néven Big Cola 3. Ebben a klón készülékben találhatunk 1.7 GHz-es nyolcmagos MediaTek processzort és 3 GB-nyi memóriát. Összevetve az iPhone 6 1,4GHz-es kétmagos A8-asával és az 1 GB RAM-jával elsőre lenyűgözőnek tűnik a Nagy Kóla. Egyébként elnevezését tekintve a „ke le” a Coca-Cola védjegye, azonban „be happy-re” (légy boldogra) is lefordítható.

Persze hiába a remek belső, mégis csak Android fut a mobilon iOS helyett, márpedig az Apple rettentő nagy munkát öl az optimalizálásba, mely miatt a rendszer szuper gördülékeny módon fut a csúcskészülékén.

Azért érdemes megemlíteni, hogy a Big Cola 3 igazából nem egy gagyi készülék. Az 5 hüvelykes kijelzője és az 1,920 x 1,080-as felbontása 441 pixelsűrűséget jelent, ami az iPhone 6-os 326ppi-jével összevetve ismét a Dakele felé billenti a mérleget, ha pusztán a számokat nézzük, azonban ez egy AMOLED kijelző. Továbbá 2,500mAh-s akkumulátorral és 13 megapixeles nem kitüremkedő kamerával is felvértezték.

Árát tekintve a Nagy Kóla 240 dollárba kerül, ami szintén kevesebb az iPhone 6-énál. Végső soron egy épképzláb Android-os telefont kapunk a pénzünkért, de prémium élményre a kiemelkedő technikai adatok ellenére sem számíthatunk.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése