Ezt tudja az 5.1-es Android

Tech Hírek   |   2015.02.04 - 18:32   |   Írta: Máté Gergő   |   563

A Google bejelentette, hogy az Android One Indonéziába érkezik és az esemény miatt módosították az android.com oldalt is. Eközben az Google az Android legújabb verziójáról, az 5.1-es Lollipop-ról is lerántotta a leplet.

lollipop-forest

…és mennyivel lesz jobb elődjénél?

Elsőként könnyebb WiFi és Bluetooth kapcsolást gyorsbeállítást ígér az Android Police szerint. Míg eddig csak az alapvető ki-be kapcsolást értük el, az 5.1-es rendszertől kezdve már lehetőségünk nyílik új funkciók használatára is. A WiFi illetve Bluetooth menünél a kis nyilakra koppintva kiválaszthatjuk, hogy melyik hálózathoz (illetve Bluetooth eszközhöz) szeretnénk csatlakozni.

nexus2cee wm 2015-02-041

Az eseményen bemutatásra kerül még az Evercross One X, a Mito Impact és a Nexian Journey okos telefon. Ezek a helyi piacon megfizethető jó minőségű készülékek, melyeknek ára 1,5 millió rúpia (~30. 000 Ft) alatt van. Ennyi pénzért 4,5 hüvelykes kijelzőt, 1,3 GHz-es négymagos processzort, 1GB RAM-ot és 8GB-os háttértárat tudnak nyújtani.

Amit egyelőre megtudtunk az 5.1-es Android-ról az nem éppen iOS gyilkos frissítés, de továbbra is kíváncsian figyeljük a konkurenciát.

Forrás: 9to5google.com


Kommentek megjelenítése