Dokumentumfilm készült Jobs-ról

Tech Hírek   |   2015.02.04 - 11:16   |   Írta: Pausch Rita   |   831

Miközben Aaron Sorkin filmje úgy készül, mint Luca széke, addig az Oscar-díjas dokumentumfilm készítő, Alex Gibney, már bemutatóra készül „Steve Jobs: Az ember a gépben” címmel. A film az egykori Apple vezérigazgató hatását vizsgálja a modern világ és a komputerek kapcsolatában.  Az alkotást az Austinban (Texas, USA) évente zajló South by Southwest (SXSW) filmfesztiválon fogják bemutatni márciusban 145 másik film társaságában.   

alex gibney2

A hivatalos összefoglaló szerint „Steve Jobs halálakor a világ sírt. De vajon mi miatt fájt ez ilyen sok embernek, akik nem is ismerték? A film felidézi Jobs útját egy kis külvárosi háztól, Japán zen templomokon keresztül, a világ leggazdagabb vállalatának vezérigazgatói székéig, felfedve, hogy Jobs hogyan élt és formálta a kapcsolatunkat a számítógépekkel. Az ember a gépben egy provokatív és néha ijesztő újraértékelése egy ikon örökségének.

alex gibney

Bár ez így kicsit nagyzolóan hangzik és sokak számára Sorkin neve ismertebb lehet Gibney-nél, de valójában a dokumentumfilm készítő a maga kategóriájában bizony igencsak elismert. Alex Gibney, 2007-ben nyert Oscar díjat, de már 2005-ben is jelölték egyik filmjét, illetve többszörös Emmy-díjas. A Steve Jobs-ot bemutató 120 perces produkció készítésében közreműködött a CNN is, és a világhírű Variety magazin is jelezte az érkezését a műnek, úgyhogy mindenképpen érdeklődésre adhat okot.  

Forrás: Gibney - Getty images, Steve Jobs - kép a készülő dokumentációból


Kommentek megjelenítése