Visszavonul Bob Bridger az Apple kereskedelmi alelnöke

Tech Hírek   |   2015.02.03 - 18:36   |   Írta: Máté Gergő   |   614

A Ron Johnson és Steve Jobs korszak utolsó igazgatója is elhagyja az Apple-t. Bob Bridger, aki alelnökként a kereskedelmi ingatlanügyek felelőse, múlt Csütörtökön bejelentette, hogy hamarosan visszavonul. Ennek okát nem jelölte meg pontosan. Munkája főként az új Apple Store-ok helyszínek és árak kiválasztásából, és az építészettel kapcsolatos tapasztalatai miatt az új szintek megtervezéséből áll.

bridger 

Bridger visszavonulása egy évtized munkájának lezárását jelenti, ezalatt világszerte 400 Apple Retai Store épült és ezek nagyban hozzájárultak az iPod, iPad, iPhone (és szinte minden egyéb) készülék sikereihez. A Ron Johnson és John Browett érában az Apple kereskedelmi ügyeit a három alelnök: Bridger, Jerry McDougal és Steve Cano alkotta trió intézte.

A 2013-as év elején McDougal elhagyta az almás céget, hogy ismét Johnson-al együtt dolgozhasson. Angela Ahrendts érkezésekor pedig Cano a nemzetközi értékesítési területre távozott.

Gyakorlatilag sok minden változott, miután Ahrendts átvette az Apple kereskedelmi ügyeinek vezetését, az Apple Store-ok mobilfizetési lehetőségeire, a kínai piacra és az új kereskedelmi tapasztalatokra kezdett fókuszálni. Az Apple Watch miatt már arany mérlegekre, széfekre is szükség van, és új egyen pólót vezettek be.

Annak ellenére, hogy Bridger bejelentette a visszavonulását, jelentős mértékben be van vonva az Apple munkájába. A múlt hónapban például interjút adott a kínai médiának az Apple helyi előretöréséről.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése