Kiszivárgott információk a Samsung Galaxy S6-ról

Tech Hírek   |   2015.02.03 - 11:01   |   Írta: Máté Gergő   |   654

Egyre több pletyka terjed a dél-koreai gyártó legújabb csúcskategóriás készülékéről, azt viszont hónapok óta tudjuk, hogy az alapmodell mellett egy a Note szériából már ismert Edge változat (oldalt lekonyuló kijelzővel ellátott extra menüs készülék sok extra funkcióval) is készül.

Samsung-MWC-2015-Invite

A Samsung erre helyezte a hangsúlyt, mikor a partnereit meginvitálta a Március elsején megrendezésre kerülő Mobile World Congress-re. A „What’s Next” (Mi következik?) kérdésre a „yes, a curve” választ adták (igen, egy hajlítás).

Nem tudni, hogy a hajlítás önálló koncepciók alapján, vagy a hajlított TV-k után lett népszerű a Samsung-nál, de az biztos, hogy jelentős dizájnváltozásokra számíthatunk.

A Galaxy Note Edge képezheti a Galaxy S6 egy változatának alapját. Legnagyobb erőssége az oldalsó gyorsgombokban rejlik, melyek a főképernyő babrálása nélkül képesek elindítani widget-eket, applikációkat. Remek kritikát kapott a Note Edge, ezért a Samsung ezt a lehetőséget fel szeretné használni arra, hogy megkülönböztesse okos telefonjait a riválisok készülékeitől.

Főként a Galaxy S6 külseje fog megváltozni, de azért emellett a modernebb kamera, módosított ujjlenyomat scanner, a prémium felépítés, a több hardvererő. A felsoroltakról már sok információt megtudtunk, de a kijelző méretről és a dizájnról még szinte semmi konkrétumot.

...és mit tudunk az árakról?

Ezen a téren az általában megbízható Android Pit információira támaszkodhatunk. Természetesen nem vehetjük teljes biztossággal, de elég részletesen taglalják az árazást. Másrészt a Vodafone által kiszivárogtatott hírekből megtudtuk, hogy a Galaxy S6 hajlított változatának neve Samsung Galaxy S Edge lesz.

A részletes árlista:

Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 euro

Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 euro

Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 euro

Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro

Samsung Galaxy S Edge 64 GB: 949 euro

Samsung Galaxy S Edge 128 GB: 1049 euro

Forrás: forbes.com


Kommentek megjelenítése