Fassbender kicsit sem hajaz Jobs-ra

Tech Hírek   |   2015.02.03 - 09:33   |   Írta: Pausch Rita   |   723

A neves forgatókönyvíró, Aron Sorkin, által írt és nagyban proponált legújabb Steve Jobs életrajzi dráma készítése nem mondhatnánk, hogy könnyedén indult. Először a rendező személyén ment a vita. Amikor lett rendező, ráadásul nem is akármilyen, akkor a fizetése körül támadt némi ellentmondás, aminek következtében újra nem volt rendező. Majd hirtelen beültettek a székbe valaki teljesen mást. Jobs szerepére sem volt egyszerűbb színész találni. Akik a legalkalmasabbak lettek volna, azok vagy eleve el sem vállalták, vagy, ha mégis, akkor az utolsó pillanatban meggondolták magukat. Hasonló volt a helyzet a stúdiókkal is, míg végül nagy nehezen az Universal Pictures szárnyai alá került a produkció.

fassbender1

Mire forgatásra került a sor, a rendezői székbe az angol Danny Boyle-t választották, Steve Jobs szerepébe pedig Michael Fassbender érkezett becsúszó szereléssel. A film úgy tűnik sínre került. Sőt sikerült összevadászni további neves színészeket, mint Steve Wozniak szerepére Seth Rogent, valamint stáblistára került, Kate Winslet és Jeff Daniels is.

Feltehetően, ahogy mi is belefáradtunk közvetíteni az időnként akár naponta történő váltásokról a filmmel kapcsolban, úgy az amerikai Apple oldalak is elfáradtak a film körüli herce-hurcában. Most épp az amerikai kollégák azon háborognak, hogy alapvetően megkérdőjelezik Fassbender színészi képességeit, ami a kisebb baj, a nagyobb viszont, hogy a színész kicsit sem hasonlít Jobs-ra. Mivel már forgatják a filmet, a díszletek között elcsípett fotókon Fassbender már a filmbéli megjelenésével látható és a hasonlóságra sminkkel vagy valami maszkkal sem segítettek rá.

fassbender2

Ez az a helyzet, amikor még megjósolni sem lehet, hogy mi lesz ebből. Vajon ennyi nehézség után sikerül összerakni egy igazán átütő, Steve Jobs-hoz méltó mozit? Vagy a sok cserének és össze-vissza lépésnek köszönhetően egy nagy katyvasz lesz belőle? Ki fog derülni, de ettől még sokan szívesebben látták volna a David Fincher és Christian Bale duót akcióban...

Képek és cikk forrása: Dailymail


Kommentek megjelenítése