Februárra jöhetnek a Watch applikációk

Tech Hírek   |   2015.01.31 - 20:55   |   Írta: Máté Gergő   |   864

Az Apple azért kezdett lobbizni a nagyobb applikáció készítőknél, hogy a fejlesztői partnerek Február közepéig elkészüljenek az iPhone és Watch kompatibilis szoftvereikkel. A MacRumors szerint a cupertinoi vállalat a nagyobb Apple Pay partnereket pedig arra kérte, hogy készítsék el a WatchKit támogatásával az iOS alkalmazásaikat Február 12-ig.

applewatch2-250x296

Lehetséges, hogy az almás cég a Watch akkumulátor élettartamát szeretné tesztelni a harmadik féltől származó programokkal. Rengeteg Apple alkalmazott viseli a cég okos óráját napi rendszerességgel, annak érdekében, hogy az áprilisi megjelenéskor minden tökéletes legyen.

Egy másik teória, hogy az Apple azért kéri az applikáció készítők gyors munkáját, mert egy nagyszabású bemutató eseményt szeretnének tartani az Apple Pay és a Watch együttes működéséről, ugyanis az Apple fizetési szolgáltatása egy kulcsfontosságú felhasználási terület lehet az okos óra számára (a karunkon lévő eszközzel fizethetünk). A Watch érzékelője egy kódot kér, amikor az eszköz elsőként a karra kerül, majd ismét bekéri ezt, amikor elvesztette a kapcsolatot a bőrfelülettel.

Tim Cook megerősítette, hogy az Apple Watch startja Áprilisban lesz. Az árazásról csak annyi konkrétumot tudunk, hogy a legolcsóbb modell 349 dollárba fog kerülni.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése