Cook: „Az iPhone 6 az Android rémálma!”

Tech Hírek   |   2015.01.30 - 07:25   |   Írta: B Ádam   |   783

apple-tim-cook-onandroid

Az ember azt gondolná, hogy az iPhone tulajdonosok köre folyamatosan bővül, évről-évre többen térnek át az almásokhoz, Tim Cook azonban elárulta, hogy nem ez a helyzet. A The Wall Street Journal-nak adott nyilatkozatában a vezérigazgató azt mondta, hogy az iPhone 6 és 6 Plus bevételeinek 15 százaléka olyan felhasználóktól származik, akik korábbi iPhone-jukat váltották le az új modellre.

Ami igazán érdekes viszont, hogy Cook elmondása alapján az új felhasználók többsége Androidról váltott át iOS-re. Az Apple feje ezt egy keddi konferencián nyilatkozta, pontos számokat azonban nem volt hajlandó elárulni.

Nem ő az egyetlen, aki így vélekedik, a Cowen and Co. elemzője, Timothy Acuri szerint az iPhone 6 és 6 Plus hosszútávon is sikeres lehet, mivel képes ügyfeleket szerezni a vetélytársaktól. Az iOS talán soha nem lesz a leggyakrabban használt mobil operációs rendszer a világon, de arra mérget vehetünk, hogy ott lesz az élmezőnyben, és nem fogja harc nélkül feladni pozícióját.

A cég ráadásul nemrégiben csatlakozott egy igen illusztris klubhoz, miután eladták az egymilliárdodik iOS eszközüket 2007 óta. Egyes elemzők azt állítják, hogy a látszólag megállíthatatlan növekedése az eladási számoknak lassulni kezd majd 2016-ban, az Apple azonban továbbra is nehézségek nélkül múlja felül az elvárásokat, így nem kell féltenünk kedvenc gyártónkat.

Forrás: bgr.com

Kapcsolódó cikkek: iOS-ről Androidra női szemmel

iOS8 vs. Android L - gyors összehasonlítás


Kommentek megjelenítése