Az Apple lenyomta a Samsungot a trónról?

Tech Hírek   |   2015.01.29 - 13:42   |   Írta: Máté Gergő   |   1226

Ami az eladott okos telefonok számát illeti az Apple olyan bravúros negyedévet zárt, hogy több, mint 74.5 millió eladott készüléket mondhat magáénak. Eközben a Samsung 95 millió mobiltelefont adott el, de ebből csupán 71 és 75 millió közötti az okos készülék (nagyjából a 70%-a).

appleanalytics

Teljes bizonyossággal nem állíthatjuk, hogy a trónfosztás megtörtént, mert a Samsung (érthető okokból) nem szívesen adja ki az erre vonatkozó információit. A jelentések és az elemzők véleménye sem egyöntetű ebben a kérdésben. Néhányuk szerint a Samsung van az élen, míg mások az Apple-re voksolnak.

A Counterpoint Research szerint az iPhone gyártó vállalat a győztes, mert a Samsung 73.8 millión áll. Ben Bajarin a Creative Strategies elemzője szintén az Apple-nek ítélte az első helyet, ám a Strategy Analytics úgy ítélte, hogy mindkét gyártó 74,5 millión áll.

Ki a valódi győztes?

Mindent figyelembe véve teljesen lényegtelen, hogy a számbeli trónfosztás megtörtént-e, ugyanis az Apple készülékei drágábbak (a Samsung belépő szintű okos telefonjai helyenként az iPhone 6 Plus árának tizedébe sem kerülnek) és átlagosan még 50 dollárral emelkedetek is. Ez az abszolút győzelem kulcsa.

Forrás: theverge.com


Kommentek megjelenítése