Windows 10 + Skype= Microsoft "iMessage"

Tech Hírek   |   2015.01.24 - 05:38   |   Írta: Zoltan C   |   1252

A nem rég bemutatott Windows 10 egyik nagy újítása az integrált Skype lesz. Az eddig elcsípett képekből és a redmondi bemutatóból minden valamire való almásnak egyből az iMessage szolgáltatás juthatott eszébe. Jóllehet a Microsoft nem tartott bemutatót az új üzenetküldő szoftverről PC-s környezetben, mindenesetre az újszerű Skype élmény lehet az új Windows legnagyobb erőssége. Érdekes, hogy ezzel visszahoznák a Win 8-ban bemutatott, majd a 8.1-ből már kigyomlált beépített üzenetküldő szolgáltatást.

Screen Shot 2015-01-24 at 6.37.33

Az új beépített üzenetküldő elsőre egy leegyszerűsített kialakítású Skypenak tűnik, ami viszont érdekesebb, hogy ez a kialakítás egyértelműen az OS X Messages appra hajaz. Ugyanaz a két paneles felhasználói felület, bal oldalt kör alakú formákban helyezkednek ismerőseink profilképei.

Minden beszélgetés PC-k, tabletek és mobilok között szinkronizálható, és természetesen ahogy eddig megszokhattuk, videó és audio hívások is indíthatóak. Továbbá a Microsoft elkezdte a Skype felhasználói neveket mobilszámokkal összekapcsolni, így könnyebben rátalálhatunk barátainkra az új felületen - még egy védhetetlenül iMessage szerű vonás. Van viszont egy fontos különbség is: a Skype platformokon átívelő applikáció, így segítségével társaloghatunk iOS-t, Androidot, Windowst vagy akár BlackBerryt használó ismerőseinkkel is.

A Windows 10 telefonos verziójába beépített Skype az SMS küldést is lehetővé teszi, de nagyon valószínű az egész koncepció PC-re való szinkronizálása, így méltó ellenfelévé válhat az iMessagenek. Biztató dolgok ezek a Microsofttól, már csak a mára körülményessé vált felhasználónevekhez való ragaszkodás kelt némi hiányérzetet.

Forrás: theverge.com

Kapcsolódó cikk: Jöhet az ingyen Windows 10?


Kommentek megjelenítése