Lenyűgöző fotók, amik iPhone-nal készültek

Tech Hírek   |   2015.01.24 - 12:18   |   Írta: Pausch Rita   |   1571

Sok profi fotós reakciója még mindig az, hogy lebiggyesztik a szájukat a telefonok kameráira.

Ez nem is véletlen, hiszen a profi DSLR gépekkel össze sem hasonlíthatók az iPhone készülékek kamerái, de lassanként a fotózás egy új ága fejlődik ki, ahol kifejezetten ezekkel az eszközökkel készítenek jó minőségű, profi képeket.

Korábban írtunk róla, hogy tavaly a Fehér Ház fotósa iPhone 6 készülékkel fotózta a hivatalos adventi képeket. Most pedig szeretnénk bemutatni néhány tehetséges iPhone fotós műveit. Egyelőre főként amerikaiakról van szó, de ha már Magyarországon is van, aki ilyen szinte hódol ennek a hobbinak, örömmel bemutatjuk néhány képét, ha elküldi nekünk!   

Brandon Kidwell

A floridai (Jacksonville) fotós leginkább az iPhone 5 készülékét használja a munkáihoz. Az alábbi képei is ezzel készültek. A Camera+, Snapseed, VSCOCam, PS Touch, Union, Mextures és Filterstorm alkalmazásokat használja főleg, de például az egyik fotón a víz töredezettségét a PicFx app segítségével érte el a végeredményt.

fotók1 

fotók2

fotók3

 CoCu Liu

Egy chicagói művész, Cocu Liu immár iPhone 6-tal fényképez, de munkásságát 2010-ben egy iPhone 4-en kezdte. Kidwellhez hasonlóan a kedvenc alkalmazásai a VSCOCam, Filterstorm és az Union. Az utóbbit előszeretettel használja két kép kombinálásához, ahogy azt az egyik alábbi kép is mutatja. Szintén alkalmaz néha egy lencse korrekciós appot, amit SKRWT-nek hívnak.

fotók4

fotók5

fotók6

 Yilang Peng

Yilang Peng két készülékkel dolgozik felváltva: egy iPhone 4 és egy iPhone 5S a hű társa az absztrakt és minimalista témái bemutatásában. Szintén használja a VSCOCam-et és az apró részletek hozzáadásához a Snapseed-et. A kedvence a tájfotózás, de gyakran használ vizuális elemeket is a képei utómunkái során, amit viszont fotóművészeti tanulmányai során sajátított el.

fotók7

fotók8

fotók9

 Terry Vital

Terry Vital iPhone 5 készülékét egy vicces, régi Leica gépet mintázó tokban tartja. Ő az előbb felsorolt uraktól eltérően a 645 PRO MK II, Hipstamatic, Andigraf, és Slow Shutter Cam alkalmazásokat használja, de néha azért utómunkához ő is alkalmazza a Snapseed-et az Image Blend, SuperImpose és a Photo Toaster mellett.

fotók 10

 

fotók 11

 Greg Schmigel

Greg Schmigel híres a fekete-fehér képeiről, amik mind egy szálig iPhone készülékekkel készültek. A Camera+ app-ot használja a fotózáshoz, a VCSO Cam-et pedig a szerkesztéshez. A munkáját még az Apple is elismeri, mivel több ízben is meghívták, hogy az Apple Store-okban tartson előadást a mobilfotózásról.

fotók 12

 

fotók 13

fotók 14

Forrás: BusinessInsider 

Kapcsolódó cikkek: Érdekes félresikerült iPhone panoráma fotók

iPhone fotók 2014


Kommentek megjelenítése