Jöhet az ingyen Windows 10?

Tech Hírek   |   2015.01.22 - 08:23   |   Írta: Máté Gergő   |   743

A Microsoft Windows 10 eseménye még csak most kezdődött, de máris van egy hatalmas hírünk: a vállalat mindent el fog követni annak érdekében, hogy a lehető legolcsóbb legyen a régebbi verzió lecserélése. Terry Myerson elmondása alapján a Windows 10 minden Windows 7, Windows 8.1 és Windows Phone 8.1 rendszerű eszközre ingyenesen lesz lecserélhető. Az upgrade program pontos menetéről egyelőre nincs információ, de hardveres követelményekre továbbra is számíthatunk. A korábbi szerteágazó fizetős frissítési lehetőségekkel szemben a Microsoft most ingyenes és egyszerű procedúrát ígér.

Windows Product Family 9-30-Event 

Myerson nem csupán operációs rendszerként gondol a Microsoft Windows verziókra, hanem szolgáltatásként is. Jelentős változás jöhet a rendszerek élettartam támogatásában is: míg eddig bizonyos határidőkhöz volt kötve az adott operációs rendszerek támogatása, most azt állítják, hogy egészen addig biztosítanák a frissítéseket, amíg arra lehetőség nyílik (határidők nélkül).

Ezáltal a fejlesztők minden egyes Windows eszközt célba tudnának venni, amikor alkalmazásokat készítenek és ez a fajta működés jelentősen megkönnyítené a programozók és a felhasználók helyzetét is.

Forrás: theverge.com


Kommentek megjelenítése