Még egy iPhone funkció, amit a Samsung Galaxy-ban láthatunk viszont

Tech Hírek   |   2015.01.21 - 20:46   |   Írta: Máté Gergő   |   913

Nem okozott hatalmas meglepetést, hogy a Samsung egy újabb funkciót lemásol az Apple iPhone-okból, jelen esetben a Touch ID-t, ami több, mint egy éve létezik. A koreai gyártó rendelkezik saját ujjlenyomat felismerő rendszerrel, ám az „régi stílusú” és megköveteli az ujjak megfelelő sebességű csúsztatását.

GS5Wht 600x600 xlarge Grp 3-500x500

Az Apple Touch ID szenzora ezen a téren képes volt újat nyújtani, hiszen az ujjlenyomatunkat a Home gombról is képessé vált beolvasni, ami megfelelő módszerré fejlődött. Egy ilyen művelethez a Samsung-nak szakítania kéne a megszokott dizájnnal, mert a hosszúkás gombba egyszerűen nem fér bele a szenzor. Elsőre nem tűnik hatalmas változtatásnak, azt azonban nem árt leszögezni, hogy az Apple már 2007-ben levédte a kerek Home gombot.

Minden iPhone tartalmazott bizonyos állandó dizájn elemeket az eredeti modellből. Ez nem mondható el a Samsung készülékeiről. Ami természetesen nem mondható hátránynak, mert a koncepciójuk szerint ha az ügyfél másmilyen készüléket szeretne, akkor választhat kisebbet, nagyobbat, vagy célzott funkciókat tartalmazót is (pl.: Zoom).

Screen Shot 2015-01-16 at 2.18.03 PM-681x648

Egy biztos: ha a Samsung megteszi ezt a lépést, akkor hosszadalmas pereskedésre számíthatnak a két vállalat jogászai.

Forrás: iphonelife.com

Kapcsolódó cikk: Így tör borsot a Galaxy S6 az Apple orra alá


Kommentek megjelenítése