10 fontos applikáció iPhone 6-ra

Tech Hírek   |   2015.01.21 - 13:37   |   Írta: Máté Gergő   |   848

Lassan végeláthatatlanul sok programot érhetünk el az App Store-on keresztül, ezért a Forbes ajánlatából bemutatunk 10 fontos alkalmazást, melyeket nyugodt szívvel ajánlunk.

15410485952 b7977d6641 k-1940x1293 1

Google Translate

A legújabb frissítés óta új funkciókat kapott a Google fordító. Lehetőségünk nyílt a szövegből és a beszédből történő fordításra is a legtöbb nyelven. Külföldi nyelven íródott (nyomtatott formátumú) dokumentumokat szintén lefordíthatunk vele. Ez a módszer kézírással is működik, de nyomtatott dokumentummal azért jobban járunk.

Parallels

A program lényege, hogy kényelmes hozzáférést biztosít a PC és Mac készülékeinkhez iPhone-ról, illetve iPad-ről. Használata egyszerű és minden asztali fájlunkat elérünk általa.

Workflow

A WorkFlow segítségével könnyen ütemezhetünk (automatizálhatunk) feladatokat iPhone-unkon. Például, ha képeket akarunk rögzíteni, aztán megosztani Twitter-en, akkor ezt beállíthatjuk a WorkFlow-ban és elvégzi magától. Végül az iOS megosztásainál (Share sheet) vagy a kezdőképernyőn (Home Screen) ikon formájában is megjelhet.

Swiftkey

Sokan a Swiftkey-t tartják az igazi iOS-es és Android-os third-party (harmadik féltől származó) billentyűzetnek. Való igaz, hogy rengeteg funkcióval rendelkezik, testre szabható és kiegészítőket is tölthetünk le hozzá. Mindenkinek csak javasolni tudjuk.

Popkey

Néha egy meme (hangulatjel) többet mond minden szónál. A Popkey segítségével egy folyton bővülő meme adatbázishoz férhetünk hozzá. Akik elkezdték használni nem is értik, hogy korábban hogy boldogultak nélküle.

Instagram hyperlapse

Az új generációs iPhone-ok megjelenésével a Time-lapse, mint külön videózási mód beépült a Kamera programba. Az Instagram saját hyperlapse alkalmazása viszont mozi szintű effekteket kínál. Nem kérdéses, hogy az iPhone 6-al érdemes kipróbálni a programot.

Evernote scannable

Hosszú ideje jó barátunk a jegyzetkirály Evernote. Most egy olyan egyszerű scannelési módot találtak fel, amellyel csak szimplán a papírra kell irányítanunk a kamerát. Ezután a dokumentumot szerkeszthető formában menti és így módunk nyílik a konstruktívabb használatára például egy céges megbeszélés alkalmával.

Photoshop Touch

Számos az asztali programból megismert funkciót tartalmaz a Photoshop mobil változata. A finomításokat, a fényerőt és a kontrasztot és rengeteg szűrőt alkalmazhatunk. Az sem utolsó dolog, hogy az Adobe Creative Cloud-ba menthetjük a képeinket és onnan vissza is tölthetjük őket bármikor.

Crossy Road

Hiányzott valakinek a Flappy Bird? Akkor jó hír lehet, hogy a Dong Nguyen által fejlesztett játék sok hasonlóságot mutat: egy véletlenszerű karakterrel (ami azért általában csirke) át kell kelnünk az úttesten. A szintek száma végtelen, sok karaktert elnyerhetünk és legalább annyira frusztráló, mint amennyire szórakoztató.

1Password

Egyre több helyen használunk jelszavakat és ezek sokszor különbözőek. A 1Password használatával elérhetjük, hogy csak egy konkrét jelszóra kelljen emlékeznünk. Minden olyan helyen használhatjuk a 1Password feloldását, amihez előzőleg kitöltöttük az oldalra vonatkozó adatokat. Ráadásul a bejelentkezésekhez a Safari böngészőből sem kell átkapcsolnunk sehova.

Forrás: forbes.com


Kommentek megjelenítése