OLED kijelzőt kapnak az új iPhone-ok?

Tech Hírek   |   2015.01.10 - 08:49   |   Írta: Máté Gergő   |   878

Régóta terjednek a híresztelések arról, hogy az Apple lecserélné az iPhone LCD kijelzőit a vékonyabb, fényesebb és hatékonyabb OLED kijelzőkre. A legújabb pletykákat a japán Nikkan Kogyo Shimbun szolgáltatta a GforGames kínai oldaláról.

oled

A Bloomberg közzétette, hogy a Foxconn egy új 2,6 milliárd dolláros kijelző gyárat építtet és nagy valószínűséggel az Apple számára készít majd paneleket. Valódi érdekesség, hogy a cikk fejlécét megváltoztatták, annak ellenére, hogy azt sugallja az Apple az egyedüli ügyfél. Ráadásul a legújabb cikkükben beszámoltak róla, hogy ebben a gyárban kizárólag OLED kijelzőket készítenek majd.

Elgondolkodtató továbbá, hogy még abban az esetben sem biztos az új iPhone-ok OLED kijelzője, ha valóban az Apple az egyetlen ügyfél és a gyárban csak OLED paneleket készítenek. Ugyanis az Apple Watch kijelzői is OLED technológiával készülnek, így lehetséges, hogy a készletet erre a célra vásárolja meg az Apple. Jelenleg az LG az egyetlen beszállító az Apple Watch kijelzőire.

Mivel az OLED nem csak hatékonyabb, de jóval drágább gyártási költséggel járó technológia, mint a LED, ezért az Apple bizonyára komoly analízissel készül.

Forrás: 9to5mac.com 


Kommentek megjelenítése