Drágulnak az applikációk Európában

Tech Hírek   |   2015.01.09 - 13:49   |   Írta: Máté Gergő   |   870

Az Apple növelte az alkalmazások letöltéséért kiszabott árakat minden Európai Unióhoz tartozó országban. Erről korábban a fejlesztők is kaptak egy email-t. Lépésüket azzal indokolták, hogy a valuták közötti különbségek is növekedtek.

itunes

Magasabb árat fizetnek ezentúl Norvégiában és Oroszországban is, Izlandon viszont csökkent az alkalmazások költsége.

Az Egyesült Királyságban a legolcsóbb applikációkért eddig 0,69 fontot fizettek (1,04 dollárt), ami ezzel a lépéssel 0,79 fontra (1,19 dollárra) emelkedett. A legtöbb Európai Uniós tagállamban 0,89 euróról (1,05 dollár) 0,99 euróra (1,17 dollárra) nőtt a programok ára. Csehországban azonban 1,14 eurót (1,35 dollárt) kell fizetni ezekért az applikációkért és ezzel túllépték az 1 eurós pszichológiai határt.

Még nem mindenki számára láthatóak az új árak, sőt bizonyos helyeken (és készülékeken) az App Store átmenetileg szünetel a frissítés miatt.

Nem ez az egyetlen változás, ami az Unióban történt az App Store-al. Mostantól minden alkalmazást 14 napig jogunkban áll „visszavásároltatni” mindenféle magyarázat nélkül. Ezzel az Apple eleget tett az Európai Uniós jogrendelkezésnek.

Forrás: 9to5mac.com 


Kommentek megjelenítése