Itt az Apple következő nagy dobása?

Tech Hírek   |   2015.01.07 - 06:24   |   Írta: H.A   |   1308

silvergray-copy

Gondolom, azt már sokan tudják, hogy az Apple 2015-ben egy teljesen új, 12 hüvelykes MacBook Airt-t készül piacra dobni. A 9To5Mac most a gép prototípusát már használó, belső forrásokra hivatkozva kiadott néhány igen érdekes információt a hamarosan érkező új készülékről. Ez lesz az első komolyabb frissítése az Almának a 2012-es Retina MacBook Pro megjelenése óta. Gyakorlatilag az Apple eltüntetett minden szabványos csatlakozót a gépről a méret csökkentés érdekében.

profilecompare-copy

profilel-r-copy1

Ugrott a normál USB port, SD kártya olvasó, és szabványos MagSafe csatlakozó is. 

comparison-copy

Az új MacBook Air jelentősen kisebb lesz, mint a jelenlegi 13 hüvelykes modell, inkább a 11 hüvelykes modell méreteihez lehetne hasonlítani, de vékonyságban erre is ráver majd. A készülék egy újratervezett Unibody házat kap, ventillátorok nélkül, és lényegesen kisebb lesz az alumínium keret is a kijelző körül. A billentyűzet teljesen kiér majd a készülék ház széléig, hasonlóan, mint a 12 hüvelykes PowerBook-nál. (Nekem egyébként ez volt az első Almás masinám, ami jelenleg is nálam van, és tökéletesen működik.) A hamarosan bemutatásra kerülő MacBook Air lesz a valaha kiadott legkevesebb csatlakozóval ellátott MacBook modell. Gyakorlatilag a készüléken 1 db. USB-C port, és egy fejhallgató csatlakozó kapott helyet. Az USB-C csatlakozó kisebb, gyorsabb, és sokkal alkalmasabb erre a feladatra mint az USB 2.0 vagy 3.0 portok. Az USB-C képes helyettesíteni a Thunderbolt csatlakozót és a MagSafe töltőt is. Mivel az új Air lehet, hogy csak egyetlen csatlakozót kap, valószínűleg az Apple mellékel majd valami hub féleséget a felhasználók számára, hogy képesek legyenek egyszerre több eszközt is csatlakoztatni.

keyboardgray-copy

Az Apple Space Gray színű iOS eszközei után elképzelhető, hogy az új Air is megkapja ezt a színt.

Jelenleg nincs pontos dátum a készülék megjelenéséről, ami talán biztos vehető, hogy még ebben az évben a boltok polcaira kerül.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: Vegyünk most MacBook Airt vagy várjunk a Retina változatra?

MacBook Air vs. MacBook Pro: melyiket válaszd?

 


Kommentek megjelenítése