Hogyan használd az új iPhone-od? Trükkök kezdőknek

Tech Hírek   |   2015.01.07 - 08:29   |   Írta: Pausch Rita   |   14919

Meglepted magad egy új iPhone-nal Újévben, vagy épp Karácsonykor találtál egyet a fa alatt, de még idegen a használata? Íme, néhány, apró trükk, amivel még szórakoztatóbbá válik a használata:

IMG tippek

  1. Akik eddig is iPhone-t használtak, azoknak talán szokatlan az iPhone 6 és a 6 Plus mérete. Semmi gond! Ha kétszer megnyomod a Home gombot, a felső sorban lévő alkalmazások könnyebben elérhetővé válnak, akár egy kézzel is.
  2. A legrosszabbkor kezd lemerülni? Gyorsan állítsd át szürkeárnyalatosra! ( Beállítások/ Általános/ Kisegítő lehetőségek/ Szürkeárnyalat) Így egy picit tovább fogja húzni.
  3. Azt is megtudhatod, hogy melyik alkalmazások merítik a leginkább az aksid. (Általános/ Használat/ Akkumulátorhasználat) Ezeket használat után érdemes bezárni!
  4. Üzenetben küldhetsz hang- és képüzeneteket iMessage-ként, amik aztán 2 perc múlva megsemmisülnek. iMessage küldésekor tartsd lenyomva a kis mikrofont, vagy a fényképezőt a szövegablak mellett! Fel fog ugrani egy menü és ott válaszd ki a felvétel készítése opciót. De vigyázz ezzel, nehogy szelfi legyen belőle, amikor nem akarod!
  5. Ha rögtön akarsz válaszolni egy iMessage-re, akkor felesleges nyitogatni, egyszerűbb, ha lefelé húzod és már gépelheted is a választ!
  6. Tudtad, hogy készíthetsz a kijelzőre ikont a kedvenc weboldalaidnak? Annyit kell tenned, hogy megnyitod a kívánt oldalt a Safariban és, amikor kész a jobb felső sarokban a megosztás ikonra (első a 3 közül) kattintasz, majd a „Főképernyőhöz adás” menüpontot választod.
  7. Mindenkinek vannak intim képei, amiket nem örülne, ha más is látna. Ha Te sem szeretnéd, hogy a telefonnyomogatós, indiszkrét ismerősök rátaláljanak, akkor rejtsd el ezeket! Hagyd egy kicsit hosszabban az újad a képen, amíg megjelenik a „Másolás” és „Elrejtés” opció. Nem nehéz kitalálni, hogy innen mi a dolgod. Így a Fotók nézetből kikerül a képe és csak az Albumokban lesz megtalálható egy „Rejtett” elnevezésű mappában.
  8. Túl lassú az exponálás, amikor fotózól? Vagy csak a témád mozog túl gyorsan? Van lehetőséged sorozatfelvételre. Csak annyi a dolgod, hogy hosszan nyomod a gombot fényképezéskor, nem egyszer gyorsan.
  9. Van egyéb Apple terméked is? Akkor próbáld ki: az iPad töltőjével sokkal gyorsabban feltöltheted a készüléked, mint a sajátjával!

Na, melyiket próbáltátok ki, ahogy olvastátok? 

Forrás: Buzzfeed, Peggy Wang


Kommentek megjelenítése