Romlott volna az Apple szoftverek minősége?

Tech Hírek   |   2015.01.06 - 17:40   |   Írta: H.A   |   884

 BimgApple Mac Box Set MC680ZA

Marco Arment, aki korábban a Tumblr-nél dolgozott, illetve az Overcast nevű applikációt fejlesztette, egy hosszabb blogbejegyzésben írt arról, hogy véleménye szerint mi az oka annak, hogy az Apple szoftvereinek minősége romlásnak indult.

A programozóként tevékenykedő Marco szerint az utóbbi időben már nem olyan szoftvereket kapunk az almás cégtől, mint amilyeneket korábban megszokhattunk.

„Az Apple hardverei még mindig kiválóak, de a szoftverek minősége olyannyira visszaesett az elmúlt években, hogy az komoly aggodalomra ad okot a jövőre nézve. Az Apple-nél mindig is fontos volt a marketing, azonban az egyensúly már nem olyan kiegyensúlyozott, mint régen. A marketing persze fontos, de ez nem mehet a minőség rovására. A visszaesés oka az én véleményem szerint az, hogy a marketing túl nagy prioritást élvez az Apple-nél. Ha minden évben érkezik egy új kiadása az OS X-nek, azzal csak azt érik el, hogy nem lesz olyan kidolgozott és minőségi az eredmény, mint amilyennek kellene lennie. Nincs szükség minden évben egy új operációs rendszerre, nem kell a rengeteg újdonság. Amire szükségünk van, az az, hogy a gépeink, a telefonjaink és a tableteink megfelelően működjenek, és úgy jobban élvezhetnénk az újdonságokat, amiket normális, fokozatos és tartható ütemben adnának ki. Attól félek, hogy az Apple vezetősége nem vette észre, hogy mekkora kárt szenvedett a szoftvereik reputációja, mert ha észrevették volna, akkor megtették volna a szükséges változtatásokat, ennek pedig semmi jele sincs. Sőt, éppen az ellenkezője történik, a szoftverfrissítések egyre gyorsabban érkeznek” – írta Marco a blogján.

A cikket azonnal felkapták a Twitteren, ráadásul a CNBC által a televízió is beszámolt róla. Egy másik blogger, Victor Agreda írásában véleményezte Marco cikkét, egyetértve az ott leírtakkal.

„Az iOS 8-nak több hibája van, mint amennyit valaha láttam más iOS kiadásoknál. Újra és újra azt hallom az emberektől, hogy az Apple túl messzire ment, túlságosan gyorsan adják ki az új szoftvereket, és nem töltenek el elég időt azzal, hogy kijavítsák a hibákat. Még mindig az Apple adja ki a legjobb termékeket, de ez nem jelenti azt, hogy nem lenne min javítani. Reménykedjünk benne, hogy 2015-ben komolyabban fognak foglalkozni ezekkel a dolgokkal.”

Ti mit gondoltok, valóban romlott az utóbbi időben az Apple által kiadott szoftverek minősége?

Forrás: marco.org

Kapcsolódó cikkek: Rettenetes nagyot bukott az iOS

Mi van veled Apple????


Kommentek megjelenítése