Fa és bőr az Almához

Tech Hírek   |   2014.12.30 - 13:07   |   Írta: Pausch Rita   |   1265

Egy nappal a CultofMac cikke előtt akadtam rá én is a Grovemade gyártó oldalára, ahol egészen különleges, kézműves, dizájner kiegészítőket kapni az Apple termékekhez.
Nagyon megtetszettek ezek az egyszerűen, de mégis nagyszerű minimalista termékek, amik mind természetes anyagokból készülnek.

grovemade2

Elképesztő, hogy a fém és a műanyag mennyire ergonomikusan is mutathat a fával és a bőrrel, persze a megfelelő tervezéssel. A 2009-es alapítású oregoni cég, a Grovemade fa kézműves termékeiről már a Forbes is írt, úgyhogy mindenképpen szót érdemelnek a HasználtAlmán is.  

grovemade1

A cég kifejezetten az Apple termékekre specializálódott, ami az Egyesült Államokban nem is csoda, ahogy az sem, hogy az elmúlt 5 év alatt sikerült alaposan felfuttatni az üzletüket. Egyébként ők maguk is ezeket a termékeket használják. Így lehet egy kis start-upból nagyot alkotni, de legalábbis akkorát, hogy a világ minden tájára szállíthassák a termékeiket.

grovemade3

Van itt minden, kezdve az iPhone és iPad tokoktól, egészen a Mac kiegészítőkig, mint a monitor állvány, a billentyűzet, egészen az íróasztali kiegészítőkig. Leggyakrabban a sötétebb mogyorófát használják alapanyagul, de nem ritka a világosabb juharfa sem. A kiegészítőik az okos megoldások mellett még praktikusak is. A tervezők láthatóan törekedtek arra, hogy ne foglaljanak el túl nagy helyet, vagy épp kitűnő helyfelhasználással rendelkezzenek, mint például a billentyűzet alatti tároló, vagy a monitorállvány alatti jól kihasználható hely. Mindemellett pedig például a tokok jó védelmet is nyújtanak a készülékeknek.

grovemade5

Talán azért is fér meg a Grovemade olyan jól az Apple termékekkel, mert úgy tűnik, hogy ugyanaz a precizitás, letisztult tervezés és maximalizmus jellemzi őket is, mint az Almás céget... 

grovemade4


Kommentek megjelenítése